Lokalt

Hjemsendte elever møder alligevel op i skole for at hjælpe de små over vejen

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Selvom eleverne fra skolepatruljen egentlig er sendt hjem til undervisning online, møder de fortsat op for at hjælpe de yngste elever sikkert i skole.

Det er mørkt udenfor. Koldt er det også. Og der er fortsat længe til, den digitale skoleklokke ringer.

Selvom Amalie Guldbæk Aarup og Anne Ladefoged Andersen kunne vende sig rundt i sengen og forlænge luren en smule, står de op for at hjælpe de yngre elever på Skødstrup Skole sikkert over vejene.

- Så er det nemmere for børnene at komme over vejen, for det kan godt være lidt svært for de yngste at orientere sig i trafikken, når der kommer lastbiler og busser, siger Amalie Guldbæk Aarup fra 8. klasse på Skødstrup Skole nord for Aarhus.

Onsdag trådte de skærpede restriktioner i Aarhus Kommune i kraft. Restriktioner, der blandt andet har sendt alle elever fra 5. klasse og op hjem til undervisning online.

Alle elever i skolepatruljen på Skødstrup Skole går i ottende klasse og er derfor henvist til onlineundervisning. Men det holder dem ikke fra at møde op og tage den gule vest på.

- Selvom vi er derhjemme, er det stadig vigtigt, at de små kommer sikkert over vejen og i skole, siger Amalie Guldbæk Aarup.

'De gør en ekstra indsats'

I Skødstrup stod skolelederen fredag morgen klar med en morgencomplet for at vise, at der sættes pris på skolepatruljens indsats i disse tider.

- Lige nu, hvor de er hjemsendte til online-undervisning, er det noget særligt at skulle stå op og gå hen på skolen, selvom man ikke har andre opgaver heroppe. Jeg synes, de gør en ekstra indsats, siger Marianne Bach, der er konstitueret skoleleder på Skødstrup Skole.

Skolepatruljerne har vagt en uge ad gangen, og det er faktisk rart at komme lidt ud i den friske luft, når nu resten af skoledagen er foran computeren.

- Jeg synes, det er lidt træls at skulle sidde hjemme foran computeren en hel dag, hvor man godt nogle gange kunne have ønsket at komme op på skolen, siger Anne Ladefoged Andersen.