Lokalt

31 ansatte og patienter smittet på hospital

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Både ansatte og patienter er smittet med covid-19 efter udbrud fredag på Sjællands Universitetshospital.

På grund af et stigende antal indlagte med covid-19 gik Region Sjælland fredag eftermiddag fra trin 0 til 1 i regionens beredskabsplan.

Det stigende antal smittede skyldes blandt andet et smitteudbrud på Hæmatologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, en afdeling, hvor patienterne er indlagt med forskellige blodsygdomme.

Det er et godt eksempel på, hvordan personale fra to forskellige sygehuse samarbejder

Jesper Gyllenborg, lægefaglig vicedirektør

Fredag var 14 medarbejdere og 12 patienter ramt, og det antal er nu steget til henholdsvis 17 smittede ansatte og 14 smittede patienter.

De smittede patienter vil gradvist blive overflyttet til et særligt covid-afsnit, der nu som en del af beredskabsplanen bliver oprettet på Sjællands Universitets Hospital i Køge.

Otte patienter på intensiv

Fredag fortalte Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, at personalet på i Køge er klar og uddannet til at håndtere patienterne med covid-19.

De fleste af de smittede patienter på Hæmatologisk Afdeling har ingen symptomer, mens nogle enkelte har milde eller moderate symptomer. Ni af dem er indlagt. Inklusive dem har de fire akutsygehuse i Region Sjælland - Nykøbing Falster Sygehus, Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Køge- i alt 42 indlagte med Covid-19 mandag, heraf er otte på intensiv.

Når der skal oprettes ekstra covid-19 sengepladser i Køge, betyder det, at flere operationer vil blive udskudt. Men der er hjælp at hente fra Nykøbing Falster Sygehus, der kan overtage nogle af operationerne. De resterende patienter bliver tilbudt en tid på et privathospital i starten af 2021.