Lokalt

Ægtepar fik regning på 147.000 efter 11 års rygning indenfor

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Rie og Poul Humle skal betale 147.456 kroner, fordi deres lejebolig var medtaget af cigaretrøg.

Poul og Rie Humle fik sig noget af et chok, da de fik flytteregningen fra deres lejebolig på Lindgårdsvej i Herning. Den lød nemlig på 147.456 kroner.

- Det stod fuldstændig stille i hovedet. Jeg tænkte, at det var løgn og svindel, siger Rie Humle.

I september flyttede ægteparret ud af deres lejebolig i Lindegården efter 11 år. Et rækkehus på 104 kvadratmeter, som det har taget 158 timer at nedvaske og male.

De to beboere har røget indenfor i lejligheden i al tid, de har boet der, og det var den primære grund til, at regningen løb op i næsten 150.000 kroner.

Rygning tæller ikke som misligholdelse, som lejer skal betale, men udlejer har ret til at få dækket de udgifter, der er i arbejdet med at fjerne generne fra det.

Poul Humle havde da også regnet med, at beløbet ville være lidt højere end en normal flytteregning.

- Jeg var godt klar over, at jeg skulle betale noget ekstra, fordi jeg har røget, men da ikke 147.000. Det kan du aldrig få det til at koste for at få gjort en lejlighed i stand. Jeg føler, at det firma fuldstændig har røvrendt os.

Burde tage 25 timer

Rie og Poul Humle har derfor givet sagen videre til Lejernes Landsorganisation.

- I LLO Herning er vi vant til at se store tal, men ved 147.000 i fraflytningsregning, hvor der ikke er misligholdelse, så spærrer vi øjnene op, siger Lars Dohn, der er næstformand i Lejernes Landsorganisation i Herning.

Rie Humle har været ude og rådføre sig ved en maler for at finde ud af, om det nu kunne passe, at en maler kan bruge 158 timer på at male en lejebolig.

- Selvom de har gået to mennesker dernede, så er det mere end 14 dage. Altså hallo? Det er professionelle folk, så det kan ikke passe. Jeg snakkede med en maler i går, og han sagde, at det burde tage maksimalt 25 timer, selvom der var røget. Så det med, at ejeren siger, at der ikke var andet at gøre, passer ikke.

Lars Dohn fortæller, at organisationens faste maler også mener, at det burde tage 20-25 timer at male en bolig af den størrelse.

Lejligheden lugter stadig

Direktøren i Ejendomsselskabet Midtjylland, Jan Jørgensen, fortæller til TV MIDTVEST, at selskabet selv har brugt over 250.000 kroner på at sætte lejligheden i stand. Han fortæller også, at lejligheden endnu ikke er udbedret, fordi den stadig lugter af røg.

Jan Jørgensen har ikke ønsket at stille op til et interview med TV MIDTVEST, men til Herning Folkeblad fortalte han følgende.

- Jeg kan oplyse, at den pågældende lejlighed er en af de mest tilsodede, jeg har set i min tid i branchen. Det var ikke bare gult, for soden var så tyk, at den løb ned af alle rør. Det var så slemt, at vi har måttet udskifte en del stikkontakter, radiatorer og hele køkkenet.

Det er Rie og Poul Humles store håb, at Lejernes Landsorganisation kan hjælpe ægteparret med at nedsætte regningen.

- Hvordan skal jeg kunne betale? Jeg kan aldrig betale den regning, fortæller Poul Humle.

Lejernes Landsorganisation vil nu prøve at få regningen nedsat. Hvis ikke ejendomsselskabet går med til det, ender sagen i Huslejenævnet.