Lokalt

Tidligere minister ramt af eftervirkninger af corona

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Nu vender folketingspolitikeren tilbage til Christiansborg.

For fire uger siden blev Venstres tidligere minister Lars Christian Lilleholt indlagt på OUH smittet med coronavirus.

Nu er forsvarsordføreren klar til at vende tilbage til jobbet på Christiansborg.

Det bliver dog ikke med samme energi som tidligere. Selvom det nu er en måned siden, at coronatesten kom tilbage positiv, kæmper politikeren fortsat med eftervirkningerne.

- Der bliver lidt konkurrence mellem ordførerskabet og sofaen, og ind imellem er jeg nok også nødt til at vælge sofaen for at komme så godt igennem det som overhovedet muligt, fortæller Lars Christian Lilleholt.

Har ikke været et nemt forløb

Lars Christian Lilleholt blev indlagt første gang mandag 2. november med trykken for brystet, høj feber og generel utilpashed.

- Jeg var så dårlig, at jeg frygtede, det enten kunne være corona eller en mulig blodprop, forklarer han.

Efter få timer kom svaret. Lars Christian Lilleholts coronaprøve var positiv.

- Jeg blev forskrækket, fordi jeg kunne mærke, at jeg ikke bare lige var ramt lidt af det. Der er rigtig mange mennesker, der kommer let forbi coronaen, og jeg må bare sige, at sådan har det ikke været for mit vedkommende, fortæller folketingspolitikeren.

Vinkede til familien

Han var så syg af corona, at han var indlagt to gange. Først i fire dage for derefter at blive genindlagt i yderligere seks.

I alt ti dage var han stort set isoleret fra omverdenen. Kun læger og sygeplejerske så ham. Men fra sin isolationsstue på femte sal på hospitalet fik han ind imellem mulighed for at vinke ned til sin familie, der tog opstilling foran hospitalet på gadeplan.

- Man er i trygge og gode hænder, når man ligger på OUH, men man tænker, hvad det skal ende med, og kan man overhovedet komme igennem det, hvis ens tilstand bliver værre, fortæller Lars Christian Lilleholt.

Han fik både ilt og blev behandlet med lægemidlet remdesivir og binyrebarkhormon.

- Jeg vil faktisk ikke ønske, at min værste fjende skulle få corona, siger han.

Vender tilbage med ny respekt

Nu er det 14 dage siden, at Lars Christian Lilleholt blev udskrevet. Men effekterne af sygdommen mærker han stadig tydeligt.

- Jeg er supertræt. Jeg sover langt mere, end jeg plejer. Siden jeg kom hjem, har jeg måttet sove to-tre timer ekstra i løbet af dagen, og jeg føler stadig meget, meget stor træthed, fortæller han.

Poltikeren er blot én blandt 5.091 danske patienter, der har oplevet at være indlagt på landets sygehuse med covid-19 siden pandemiens start.

Og selvom kaffen igen er begyndt at smage, og folketingspolitikeren er klar til at vende tilbage til jobbet, så bliver det med en ny respekt for coronavirussen.

- I starten tænkte jeg, at hvis jeg bliver ramt af det, skal det nok gå, men efter at have ligget på sygehuset i ti dage af to omgange, så er corona noget, man skal gøre alt for overhovedet at undgå, siger han.