Lokalt

Julefrokost førte til masseudskrivning af bøder - arrangør står uforstående tilbage

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet mener, der var tale om et offentligt arrangement. Arrangøren mener, at han har arrangeret julefrokost i sit cafeteria. 23 står til bøde.

23 personer måtte lørdag gå hjem fra en julefrokost i Store Merløse Hallen før end planlagt og med en sigtelse i hånden for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Ifølge politiet, der mødte op ved 18-tiden, var der tale om en forsamling på et offentligt sted med mad og musik – og den går ikke under de gældende coronarestriktioner, forklarer Martin Bjerregaard fra kommunikationsenheden i Midt og Vestsjællands Politi til TV 2 ØST.

Vi har overholdt alle coronareglerne med afstand og hele molevitten

Lasse Jensen, forpagter, cafeteriet i Store Merløse-Hallen

- Der var julefrokost i hallen i Store Merløse. Et arrangement med offentlig indbydelse på et offentligt tilgængeligt sted - som en hal eller festlokaler er - med mad, musik og betaling. Det går ikke.

Selvom et sådan arrangement på alle andre tidspunkter ville have været i orden, så er det de gældende coronarestriktioner og forsamlingsforbuddet på ti personer, der fik politiet til at møde op.

Pensionister fik bøde med hjem

Ifølge Martin Bjerregaard havde nogle af festens deltagere fattet mistanke om, at politiet ville ankomme, og havde derfor forladt stedet. Resten af festdeltagerne blev dog sigtet og kan se frem til en bøde på mindst 2.500 kroner, imens arrangøren står til en bøde på 10.000 kroner.

Et par af de sigtede er midt i tyverne, som ifølge politiet var serveringspersonale. Langt de fleste af dem var dog festens deltagere, som er i aldersgruppen 60 til 80 år.

Det er Lasse Jensen, som er forpagter af cafeteriet i Store Merløse Hallen, og som havde indbudt til julemad og levende musik i Store Merløse Hallen lørdag eftermiddag og aften. Han står tilbage med mange spørgsmål til politiets sigtelse af ham og gæsterne.

- Jeg er helt uforstående og overhovedet ikke enig, og det er gæsterne heller ikke.

- Vi har holdt julefrokost, og vi har overholdt alle coronareglerne med afstand og hele molevitten, siger han.

I indbydelsen havde Lasse Jensen blandt andet skrevet, at der blev serveret platter, og borddækningen ville være i små grupper på et til ti personer, så de lovpligtige afstande blev overholdt. Gæsterne havde endvidere pligt til at bære visir eller mundbind ved ankomst.

Ifølge Lasse Jensen var der 31 deltagere med til festen inklusive musikere.

Han fastholder, at julefrokosten blev holdt i overensstemmelse med de gældende regler for restauranter og caféer – i et tilstødende lokale til det cafeteria, han driver i Store Merløse Hallen.

- Det blev holdt i et lokale på 200 kvadratmeter, og ifølge reglerne for restauranter måtte vi være 50. Vi var 31.

Vil hyre advokat

For Lasse Jensen er det ikke helt klart, hvad politiet endte med at lægge til grund for sigtelsen.

Et arrangement med offentlig indbydelse på et offentligt tilgængeligt sted - som en hal eller festlokaler er - med mad, musik og betaling. Det går ikke

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt og Vestsjællands Politi

- De tog nogle billeder og sendte dem til vagtchefen. Først handlede det om, at der var levende musik, så var det på grund af, at det blev holdt i et festlokale. De blev ved med at finde på undskyldninger.

Det frustrerer ham videre, at politiet slet ikke målte op, at alle regler for restaurationer blev overholdt ved julefrokosten. Han vil nu afvente og se, hvad der sker.

- De ansatte og gæsterne har fået at vide, at de risikerer en bøde på 2.500 kroner – og så hedder den jo nok 10.000 kroner til mig.

- Jeg venter nu og ser, om politiet fastholder sigtelsen. Hvis det gør det, så ryger der en advokat på, for jeg er slet ikke enig. Jeg kan ikke selv slås med de øvre magter, siger Lasse Jensen.