Lokalt

Nægtede at bære mundbind i Rema – spyttede og slog betjente med politistav

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En mand fra Sunds-området er anholdt, efter han spyttede en butiksmedarbejder i hovedet og slog betjente med en politistav søndag morgen.

En 40-årig mand har søndag morgen skabt stor tumult omkring sig i forbindelse med en indkøbstur i Rema 1000 i Sunds ved Herning.

Manden valgte at handle ind uden at bruge mundbind, og da en ansat i butikken påtalte det, kogte det over for kunden.

- Han blev så vred, at han spyttede ekspedienten direkte i ansigtet, forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis.

Fravristede betjent politistav – og slog fra sig

Politiet sendte hurtigt en patrulje afsted mod butikken, men manden var allerede nået hjem til sin bopæl, hvor betjentene fandt ham.

Mødet med politiet endte i håndgemæng på mandens adresse, hvor det lykkedes ham at fravriste den ene af betjentene en politistav.

- Han slog begge betjentene i hovedet med den, lyder det fra Allan Riis.

- Mine kolleger valgte herefter at trække sig og tilkalde forstærkning. Da de øvrige patruljer frem, foregik anholdelsen uden yderligere dramatik.

Betjentene var ved bevidsthed efter konfrontationen, men er nu begge ved at blive tilset på skadestuen. Deres præcise tilstand er endnu uklar.

- Politistaven er et magtmiddel, vi kan anvende, hvis vi ikke kan klare os på andre måder. Sådan en stav kan forårsage betydelige skader, forklarer vagtchefen.

Den 40-årige skal fremstilles i grundlovsforhør søndag eftermiddag.