Lokalt

Slut med mink: Nu river kunderne pelse ned fra hylderne

Lone Neergaard og hendes mand, Per Nyborg Jensen, ejer sammen Østjydsk Skindcenter, der har oplevet en stigning i omsætning på 60 procent, siden alle danske mink blev beordret aflivet.  Privatfoto
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

- Det gør ondt, for det er dejligt at handle med danske pelse, siger butiksejer.

Aflivningen af danske mink udviklet sig til en stor stigning i salget af minkpelse, blandt andet hos Østjydsk Skindcenter i Tørring.

- Vores omsætning på danske minkskind er steget med cirka 60 procent. Det er vi selvfølgelig glade for, men det er på en trist baggrund, siger medejer af Østjydsk Skindcenter Lone Neergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ifølge hende to grunde til, at danske minkskind er i høj kurs lige nu.

Det skyldes dels, at danske minkpelse ifølge hende er de flotteste i verden, og dels fordi man lige nu kan gøre sig en god handel, da det forventes, at prisen på dansk minkpels vil stige voldsomt.

Pels og skind fra danske mink har længe været blandt højeste kvalitet i verden.

Ambivalent med aflivning af mink

For Lone Neergaard, der sammen med sin mand, Per Nyborg Jensen, ejer Østjydsk Skindcenter, er det en ambivalent følelse, at aflivningen af mink lige nu giver hendes forretning et boost.

- Det gør ondt, for det er dejligt at handle med danske pelse. Det er jo noget, vi har slået på, når vi sælger pelse i butikken.

Hun kan ikke udelukke, at årstiden spiller en rolle i stigningen i salget af minkpelse, men fordi det måske er sidste chance for at købe en dansk minkpels, hiver østjyderne pungen op af lommen.

- Folk har nok længe haft en drøm om at få en minkpels, så de tænker muligvis, at det er ved at være nu eller aldrig, siger Lone Neergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu kan parret vinke farvel til salg af danske minkpelse i butikken, når lagret hører op. De vil lede efter næsten ligeså flotte pelse i Østeuropa.

Danske mink har længe været eftertragtede

Et andet sted, hvor det går godt med danske minkpelse, er hos Nature Collection, hvor Lasse Pedersen er direktør. Han tror dog ikke nødvendigvis, aflivningen af minkene har den største betydning.

- Det er meget miljøvenligt at producere dansk mink, derfor har der været en stor interesse for minkpelse de seneste fem år, men særligt de seneste to år, og så de seneste uger har der været en kæmpe stigning, siger Lasse Pedersen.

Han vil også understrege, at årstiden og vejret har meget at skulle have sagt.

- Og der plejer at være en stor stigning i oktober og november, så hvor meget det skyldes Mette Frederiksens beslutning, ved jeg ikke, siger Lasse Pedersen.