Lokalt

Oprydningen tog otte timer: Derfor gik minktransport helt galt

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Først kort før klokken 04 onsdag morgen kunne politiet åbne en 25 kilometer lang strækning mellem Nordenskov og Ølgod.

En omkring 25 kilometer lang strækning mellem Nordenskov via Hodde til Ølgod var mere eller mindre lukket for trafik i mere end otte timer tirsdag aften og natten til onsdag.

En lastbil med aflivede mink fra en lokal minkfarm havde tabt en del læsset under kørslen. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at der ikke var tale om mink, der var smittede med covid-19.

- Først omkring Ølgod blev lastbilens 33-årige chauffør klar over, at han havde tabt en stor del af sin last. Vores folk og mandskab fra Sydvestjysk Brandvæsen har arbejdet med at fjerne de mange tabte døde mink, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen.

Billedet viser døde mink, som ligger på en vej fra Nordenskov mod Hodde i Sydvestjylland.

Langs ruten gik lokale beboere også i gang med at fjerne døde mink fra kørebanen.

Onsdag morgen har politiet været ude at køre strækningen igennem for at se, om der skulle ligge døde dyr, der er blevet overset i nattens mulm og mørke.

- Vi har haft en bilinspektør ude for at undersøge lastbilen for tekniske fejl, så vi kan fastslå, hvad der er gået galt under transporten af de døde mink, siger vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Onsdag morgen fastslår politiet, at der er fundet en fejl på lastbilen, som er årsag til, at de aflivede mink faldt af læsset.

Det er ikke første gang, at aflivede mink på vej til destruktion ender på asfalten.

Lørdag aften tabte en lastbil døde mink på motorvej E45. De døde mink lå spredt over en næsten 50 kilometer lang strækning fra Haverslev til Randers. Denne lastbils chauffør er sigtet for ikke at have sikret læsset ordentligt.