Lokalt

Kvinde har været forsvundet i 12 dage - nu vil frivillige lede efter hende

Privatfoto. Nordsjællands Politi / TV 2 LORRY
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En gruppe frivillige vil søndag mødes for at lede efter 43-årige Maria From Jacobsen, der har været forsvundet siden 26. oktober.

43-årige Maria From Jacobsen har været forsvundet, siden hun forlod sit hjem i Frederikssund i nedtrykt tilstand mandag 26. oktober.

Hendes bil blev senere fundet på Rødkildevej ved Bellahøj af en beboer i området, men siden har der ikke været afgørende nyt i forsøget på at finde hende. Derfor vil en gruppe frivillige søndag klokken 11.00 starte en eftersøgning af hende i Brønshøj i området, hvor hendes bil blev fundet.

Det fortæller eftersøgningens initiativtager, Sofie Sønderup, til TV 2 Lorry.

- Vores udgangspunkt er at lede efter hende i det område, hvor hendes bil er blevet fundet, så derfor vil vi afsøge området omkring Genforeningspladsen, Brønshøjparken og Degnemosen, og så afventer vi tilladelse til at lede på Bellahøj Campingplads, siger Sofie Sønderup.

Politiet har tidligere efterlyst Maria From Jacobsen og sagt, at de ikke efterforsker hendes forsvinden som en forbrydelse.

- Vi betragter hende stadig som savnet, da vi ved, at hun forlod sit hjem i nedtrykt tilstand, men vi efterforsker det ikke som en forbrydelse, lød det fra Nordsjællands Politis pressetjeneste.

Fokus på coronasikkerhed

Sofie Sønderup fortæller, at hun på grund af den store usikkerhed om coronarestriktioner ikke ved, hvor mange der vil hjælpe med eftersøgningen.

Men hun understreger, at der bliver et stort fokus på coronasikkerhed for dem, der møder op søndag.

- Jeg har været i kontakt med coronahotlinen, så det bliver så sikkert som muligt. Derfor mødes vi med god afstand ved Bellahøj Amfiteater, hvor vi så deler os op i grupper af otte personer, der får et område at afsøge, siger Sofie Sønderup, der også opfordrer frivillige til at tage deres udstyr med som eksempelvis kort og veste.

Maria From Jacobsen beskrives som 177 cm høj, hun er almindelig af bygning med skulderlangt lyst hår.

Hun var 26. oktober iført en sort halvlang dunjakke, mørke bukser samt sorte gummistøvler af mærket Ilse Jacobsen.