Lokalt

Stor traktor-demo for minkavlerne: - Vi savner svar og har gjort det længe

Minkavlere og andre landmænd er lige nu til stede til en lovlig demonstration på Struer Landevej ved Holstebro.

Traktorer og lastbiler kører lige nu langs Struer Landevej i den nordlige ende af Holstebro til demonstration til støtte for minkavlerne.

Demonstrationen har til formål at råbe regeringen op, så minkavlerne kan få klarhed over, hvordan deres fremtid ser ud, når alle mink i Danmark er aflivet.

- Vi savner svar, og det har vi gjort længe. Hvis de er så farlige, så skal de selvfølgelig væk. Men du kan ikke spise os af med, at der kommer en kompensation på et tidspunkt, fortæller medarrangør og minkavler, Carsten Rahbek fra Spjald og fortsætter:

- Vi håber at presse på, så regeringen forstår, at om ti dage er der ingen mink tilbage. De kunne som minimum være klar med udbetaling for de mange mink, og et forslag om, hvad der skal ske med erhvervet, når der ingen mink er tilbage. Men det er der ikke.

Andre repræsentanter fra landbruget

Inden demonstrationen regnede minkavlerne med, at der ville dukke omkring 200 demonstranter op i traktorer og lastbiler. Lige nu har Carsten Rahbek ikke et overblik over, hvor mange der er dukket op, men han fortæller, at der både er griseproducenter, kvægproducenter og maskinstationer til stede.

- Det er helt overvældende, siger han.

Han slutter af med at understrege, at han mener, minkavlernes situation er desperat.

- Vi beder politikere om at forstå, at når vi ikke har flere mink, så har vi ingenting udover gæld og huse, der ingen værdi har. De her gårde kan ikke bruges til noget som helst, slår han fast.