Lokalt

Firma brænder inde med lager til 100 millioner: - Vi kan ikke overleve det her

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Minkavlerne mister deres arbejde, og uden mink står flere virksomheder, der leverer udstyr til avlerne, også med en usikker fremtid.

I Bording i Midtjylland har firmaet Jasopels fulgt nyheden om de danske mink, der nu skal aflives.

- Vi lever af minkbranchen. Vi har et lager, der står inde i vores showroom lige nu. Der er produkter for 100 millioner, som kun kan bruges i minkbranchen. Jeg er spændt på at høre mere om det, fortæller Casper Spanner, der er administrerende direktør i Jasopels.

Firmaet har siden 1997 leveret produkter til minkbranchen, der for eksempel skal hjælpe med pelsning af dyrene, men dyrene skal aflives, og derfor ser fremtiden sort ud.

- Vi kan ikke overleve det her, medmindre staten går ind og dækker tabet. De snakker også om, at vi kan komme i gang om et par år, men vi er jo ikke i live, hvis vi ikke får støtte, siger Casper Spanner.

Selv hvis regeringen kommer med hjælp, tvivler han på, at virksomheden kan reddes.

Uvirkelig situation

Før corona var der 250 ansatte i virksomheden, men er i dag nede på 15 medarbejdere i Jasopels.

De sidste kan nu risikere, at de også snart skal se sig om efter et nyt arbejde.

- Jeg tror næsten, jeg skal hjem og kigge i mit pas, om jeg er dansk statsborger, om det virkelig foregår i Danmark det her. Jeg kan ikke se den sunde fornuft. Den er væk. Hele erhvervet er færdigt, siger Casper Spanner.

Han fortæller, at de lige nu lægger budgetterne på hylden og tager en snak med deres medarbejdere. For det er svært at spå om, hvad fremtiden bringer.

- Måske skal vi snakke med branchen, om vi skal stille os på bagben, og simpelthen gøre ligesom i Frankrig, og sige: ”I er simpelthen gale i hovedet, hvad har i gang i?”, siger Casper Spanner.