Coronavirus

Tivoli tvunget til at lukke portene for gæster to gange lørdag - måtte opløse kæmpe kø

Tivolikontrollørerne fik lørdag travlt med at få portene lukket for nye gæster. Brian Berg / Scanpix Denmark
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Et stort antal mennesker forsøgte forgæves at komme en tur i Tivoli lørdag eftermiddag.

Tivoli har lørdag aften omkring klokken 19 åbnet for indgang på ny, efter at have lukket indgangen for nyankomne gæster to gange i løbet af lørdagen. Det oplyser forlystelseshavens pressechef Torben Plank til TV 2.

Senest måtte Tivoli klokken 17 lørdag aften lukke for indgang af nye gæster, samtidig med at Tivolis kontrollører måtte opløse en større forsamling af mennesker, der stod i kø for at komme ind i haven.

- Da vi så, at der var så mange, der ville ind, lukkede vi portene og opløste tilstrømningen. Du kan kalde det rettidig omhu, sagde Plank til TV 2 LORRY.

Det var anden gang i løbet af lørdagen, at Tivoli måtte lukke portene for nye gæster for at sikre, at afstanden kunne holdes blandt havens besøgende. Også omkring klokken 15 lukkede haven sluserne i en halv times tid, indtil omkring 1000 gæster havde forladt haven.

Dagens lukninger kommer få uger efter en efterårsferie, hvor gæster kritiserede Tivoli for at lukke for mange gæster ind. Ved den lejlighed afviste Tivoli kritikken og sagde, at der ikke var flere inde i haven, end der er tilladelse til.

Gæster med reservationer kan stadig få adgang

Trods dagens midlertidige stop for nye gæster fortæller Torben Plank, at Tivoli slet ikke var i nærheden af det antal gæster, haven kan rumme.

- Vores gæster har været sindssygt gode til at følge retningslinjerne. De bruger de apps, vi har, der fortæller, hvordan man undgår køer, og vi har jo etableret ensretning og fordeler gæsterne godt på alle vores 80.000 kvadratmeter, lyder det.

Men uden for - ved hovedindgangen til Tivoli - var situationen en helt anden. Her voksede køen af halloween-sultne Tivoligængere kraftigt, og Tivoli valgte at reagere hurtigt.

Har man planer om en søndagstur i Tivoli kan man fortsat glæde sig, forsikrer Torben Plank.