Lokalt

Mand uden kørekort får sin nye bil konfiskeret af politiet

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

En 54-årig østjysk mand blev torsdag taget af politiet for at køre uden kørekort og fik sin bil beslaglagt kun få dage efter, at han havde købt den.

En 54-årig østjysk mand blev torsdag morgen stoppet af Østjyllands Politi på Marselis Boulevard i Aarhus, fordi han kørte bil uden sele på, mens han snakkede i håndholdt telefon.

Patruljen bad som altid bilisten om at fremvise sit kørekort, og dertil måtte manden erkende, at han ikke havde sådan et.

Et tjek med vagtcentralen viste, at den 54-årige nu for tredje gang er taget i at køre uden kørekort i sin frakendelsesperiode.

Og netop den tredje gang, man bliver taget uden kørekort i sin frakendelsesperiode, har politiet muligheden for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

- Vi beslaglægger som udgangspunkt altid bilen, når vi tager folk i at køre med frakendt kørekort for tredje gang. Den beslutning kan man vælge at gå til retten med, men det har manden ikke valgt i denne situation, siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Bilen købt få dage forinden

Den 54-årige mand var altså ikke klar til at gå i retten for sin bil, og det selvom han næsten lige havde købt den.

- Der er tale om en mindre brugt bil, som manden havde købt så sent som i sidste uge for op mod 10.000 kroner, fortæller Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Han fortæller desuden, at de biler, som politiet konfiskerer, enten bliver skrottet eller solgt på auktion, og at det er en vurdering fra sag til sag.

Foruden at have fået sin bil beslaglagt, så er manden også blevet sigtet for at køre bil uden førerret.