Tivoli-gæster klager over for mange mennesker

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

På grund af sin størrelse er det tilladt, at Tivoli kan lukke 20.000 gæster ind i den gamle have.

Flere gæster i Tivoli har på forlystelsesparkens Facebook-side klaget over, at der torsdag skulle været lukket alt for mange mennesker igennem tælleapparaterne, så det har været umuligt at holde corona-aftand.

Efterårsferie og Halloween-tema har i nogens øjne gjort pladsen for trang.

- Vi besøgte jer i dag, men gik efter en halv time (...) Og mht. corona var det ikke muligt holde afstand. Vi følte os meget utrygge, lyder det blandt andet fra en gæst.

Og meget ens lyder det fra en anden.

- Jeg er Tivoli i øjeblikket med familien og synes, at vi er nødt til at forlade stedet. Det er bare pakket med mennesker (...) Der er sikkert 2000 mennesker herinde, der trækker vejret i hinandens nakke. Trist.

TV 2 Lorry har torsdag aften været i kontakt med Tivolis pressechef, Torben Plank, som garanterer, at alle restriktioner og anbefalinger bliver overholdt.

Han pointerer, at der maksimum kan være 20.000 gæster i haven på samme tid for at følge corona-reglerne, hvilket kan lade sig gøre, fordi man har 82.000 kvadratmeter at gøre godt med.

- Vi har ikke på noget tidspunkt i perioden med Halloween været i nærheden af det tal på samme tid. Vi har afstandsmarkeringer, så gæsterne ved, hvordan de skal opføre sig. Vores spritbeholdere bliver brugt i rigt omfang, og vi har kontrollører, som knokler i alle de timer, haven er åben, siger Torben Plank til TV 2 Lorry.

En tryg oplevelse

Han medgiver dog, at torsdag har været en travl dag med rigtig mange gæster, men det er noget, man har været opmærksom på, og derfor åbnede portene tidligere, så gæster kunne komme ind og ikke skulle stå unødigt i kø foran indgangen.

- Men selvfølgelig er der tidspunkter, hvor gæsterne kommer for tæt på hinanden. Det er bare rigtig svært at undgå, ligesom andre steder i København, siger Torben Plank.

Ved hjælp af kameraovervågning kontrollerer Tivoli, at gæster ikke hober sig for meget sammen ved de samme forlystelser.

Selvfølgelig er der tidspunkter, hvor gæsterne kommer for tæt på hinanden. Det er bare rigtig svært at undgå, ligesom andre steder i København

Torben Plank, Pressechef Tivoli

Torsdag betød det blandt andet, at man i en kort periode lukkede for nogle udvalgte forlystelser, fordi der var for meget kødannelse. De genåbnede efter kort tid, da gæsterne som konsekvens havde spredt sig mere i haven.

- Vi gør, hvad vi kan, for at det skal være en tryg oplevelse, samtidig med, at det er rart for gæsterne, siger Torben Plank.

Halloween-området, "Kirkegården", er i øvrigt placeret ved Tivoli-søen for at sprede gæsterne ud.

Politiet er også jævnligt forbi Tivoli - og var det også torsdag, tilføjer han. Tivoli tøver i øvrigt ikke med at lukke portene i en kortere periode, hvis man får for mange gæster.

- Vi har dog ikke været i nærheden af det i sommer eller nu til Halloween, lyder det fra pressechefen.