Coronavirus

42 elever smittet efter tur i sauna

Corona Christoffer Laursen Hald / TV 2 Grafik
TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

42 elever er konstateret smittet med coronavirus på Gerlev Idrætshøjskole. De er blevet smittet af én elev i en sauna.

Det var rigtig uheldigt, at en elev fra Gerlev Idrætshøjskole brød skolens retningslinjer torsdag i sidste uge og sad lidt for tæt i en sauna med de andre elever.

Nu er i alt 42 elever på skolen blevet konstateret smittet med coronavirus.

- Vi har 42 elever, der er smittede, bekræfter forstander Tina Dethlefsen over for TV2 ØST.

Brød retningslinjer i sauna

Skolen har ellers skrappe retningslinjer, hvor de har valgt så vidt muligt at lukke højskolen af for omverdenen. De elever, der en gang imellem har brug for noget luft eller skal hjem til en familiefest eller lignende har dog mulighed for det, men så har skolen en regel om, at man skal isolere sig, til man har fået lavet en negativ test.

- Det er der så én af vores elever, der har gjort. Han fik en negativ test og kom tilbage på skolen. Desværre var hans familie coronasmittede, men uden at have symptomer. De vidste ikke selv, at de var coronasmittede, og derfor vidste han det heller ikke, fortæller forstander Tina Dethlefsen.

Torsdag i sidste uge gik han og en masse andre elever i sauna og brød retningslinjerne i saunaen for, hvor tætte, de må være

Tina Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole

- Han kom tilbage i fire dage og integrerede sig med de andre elever. Men torsdag i sidste uge gik han og en masse andre elever i sauna og brød retningslinjerne for, hvor tæt de må være på hinanden. Inde i den sauna er rigtig mange så blevet smittet, siger Tina Dethlefsen.

De fleste elever er sendt hjem

Ledelsen har nu bedt alle de elever, der har mulighed for det, om at tage hjem og isolere sig. Det drejer sig om cirka 100 elever.

- Nu har vi 30 elever tilbage på skolen. 15 internationale elever, som vi har givet lov til at blive, og så 15 danske elever, der af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at tage hjem.

Ud af de 30 elever, der er tilbage på skolen, er fire smittede.

- Dem har vi så isoleret for sig selv væk fra de andre, siger forstander Tina Dethlefsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed er til stede på skolen med deres mobile testenhed.

Indtil videre er der ingen smittede blandt de ansatte.