Lokalt

Ægtefolk viet i hobetal på særlig dag

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

10.10.2020 trak forlovede til rådhuse og kirker i hele Danmark.

- Det er bare en dato, men det ser bare fedt ud, siger hun.

- Og jeg kan huske det, siger han.

Kalenderen siger lørdag 10. oktober 2020. Men man kunne også sige 10.10.2020. Og netop af den grund valgte Bethina og Mike Skovgaard Witte at blive viet på Næstved Rådhus - ligesom 30 andre par.

- Det er ikke tilfældigt. Mike friede i august måned sidste år, og jeg er lidt en nørd med hensyn til tal og datoer, så der blev kigget i kalenderen. Og 10. 10. 2020 gav bare megagod mening, siger Bethina Skovgaard Witte.

Bethina og Mike Skovgaard Witte bliver her viet af borgmester Carsten Rasmussen (S) på Næstved Rådhus.

For Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) er det en stor dag.

- Den er helt vild. Den er historisk i Næstved, fordi vi har aldrig haft så mange vielser på en lørdag. Vi kommer op på 30 par, der skal giftes. Vi var tilbage i 7.9.13, der havde jeg 23 par, men den slår vi altså i dag, siger han.

Udover en hel ekstraordinær dag, som borgmesteren kalder det, så er der også usædvanligt travlt. For coronapandemien har gjort, at hygiejnen skal skrues i vejret. Det betyder, at alt fra stole til kuglepenne skal rengøres mellem hvert par, der skal vies.

- Det er, så vi ikke risikerer, at der skulle være en om tre dage, der er testet positiv for corona, for så skal vi jo i gang med at fortælle det til alle, der har været i rådhuset i dag. Så derfor gør vi rigtig meget ud af hygiejnen.

Østjysk og nordjysk kærlighed

Det var ikke kun på Sydsjælland mange par lod sig vie. Også i Østjylland valgte mange par at blive gift i dag.

I Aarhus Kommune blev der foretaget 60 borgerlige vielser i løbet af dagen. Heraf 49 på rådhuset.

Blandt de nygifte par var Rune og Lone Egegal:

- Vi valgte datoen, da det også er vores årsdag, fra da vi blev kærester. Og så er det en pæn dato, og den er til at huske for mig også, fortalte Rune Egegal til TV2 Østjylland efter vielsen.

Rune og Lone Egegal sagde ja til hinanden.

Foruden de 49 par, der blev gift på rådhuset, blev otte par viet på jazz-værtshuset Bent J i Den Gamle By, og yderligere tre par blev viet ude i byen.

Også på Aalborg Rådhus var der ekstraordinært travlt. Her blev 36 par viet.

- Det var datoen, der lige gjorde noget for os. Vi har snakket om det i lang tid, og så passede det lige, at datoen klingede godt, sagde bruden Bettina Graversgaard Føgh-Knudsen til TV 2 NORD.

- Ja, den kan jeg huske, supplerede gommen Mark Føgh-Knudsen med et grin.

Bettina Graversgaard Føgh-Knudsen og Mark Føgh-Knudsen var et af de i alt 36 brudepar, der i dag blev viet på Aalborg Rådhus.