Coronavirus

Helt gymnasium testet - tre har været smittet uden at vide det

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Elever fra Rødkilde Gymnasium i Vejle har frivilligt prikket sig i fingeren for at lave en antistoftest.

Hvor mange danskere har egentlig været smittet med coronavirus uden at vide det?

Det er et af de spørgsmål en landsdækkende undersøgelse måske kan give svaret på. Som et led i undersøgelsen er eleverne på Rødkilde Gymnasium blevet testet for antistoffer.

Forrige fredag fik 420 elever lavet testen, og ugen efter gennemførte de resterende godt 300 unge mennesker samme test. Mens de ventede på resultatet, deltog de også alle i en adfærdsundersøgelse.

Flere tusinde elever testes

Det er Foreningen af Danske Biologer, med biologilærer Christian Rex fra Rødkilde Gymnasium i spidsen, der er er gået sammen med regionerne for at få testet flere tusinde gymnasielever for antistoffer.

- Vi håber, at kunne bidrage til at finde ud af, hvordan covid-19 har bevæget sig i befolkningen, og så får vi også lært de unge, hvad antistoffer er. Det er det fede ved undersøgelsen, siger Christian Rex.

Efter godt en halv time kunne eleverne selv aflæse, om de havde dannet de antistoffer, som viser, at de har været ramt af covid-19.

Tre elever med antistoffer for covid-19

På Rødkilde Gymnasium viste det sig, at i alt tre elever har været smittet på et tidspunkt tidligere på året uden at vide det

- Den ene fortalte mig, at vedkommende i foråret havde været ramt af forkølelse og ondt i halsen, men ellers ikke haft symptomer. Vedkommende vidste ikke, at vedkommende havde været ramt af covid-19, fortæller Christian Rix.

Resultatet af den samlede undersøgelse, hvor mange flere gymnasier er med, forventes offentliggjort i slutningen af oktober.