Lokalt

Hun blev kaldt møgluder: Nu siger fodboldklubben undskyld

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Ifølge 18-årige Julie Alsbro blev hun som fodbolddommer kaldt for en møgluder, skubbet til og spyttet på under en kamp. Nu siger klubben undskyld.

Det vakte en del røre, da den 18-årige fodbolddommer Julie Alsbro stod frem og fortalte om en oplevelse, hun havde haft i serie 4 fodboldkampen mellem Egernsund KIF og Egen UI.

Efter uddelingen af et gult kort hidsede en spiller fra Egernsund KIF sig op, mens han sagde, "du er så fucking ringe," henvendt til Julie Alsbro.

Det resulteret i endnu et gult kort, hvilket ifølge Julie Alsbro får spilleren til at skubbe hende på skulderen, spytte på hende og til sidst at kalde hende en møgluder. En opførsel spilleren fik seks dages karantæne for.

Siden episoden kom frem i medierne, har Egernsund KIF henvendt sig til Julie Alsbro, hvor fodboldformand i EKIF Thore Naujeck kommer med en undskyldning.

- Jeg kan ikke sige andet end - undskyld. Undskyld for det, du skulle opleve i kampen mod Egen. Det, der skete, kan vi kun tage afstand fra, da denne opførsel er fuldstændig uacceptabel. Derfor har vi blandt andet afholdt et spillermøde og haft dette på dagsordenen. I skal selvfølgelig kunne føle jer trygge på banen uanset hvad. Beklager dog virkelig, det du har været udsat for, og ord kan nok ikke dække det. Men ingen fortjener sådan en behandling, skriver han i en pressemeddelelsen.

- Vi skal ikke dømmes for mere, end hvad der er sket

Samme formand udtaler også, at de i klubben synes, at medierne har kørt sagen til et punkt, hvor de ikke længere kan genkende, hvad der er sket.

Ingen af vores spillere har set, at hun er blevet spyttet på.

Thore Naujeck, Fodboldformand Egernsund KIF.

- Ingen af vores spillere har set, at hun er blevet spyttet på. I nogle medier er det et puf, beskrevet som et decideret skub med to hænder i brystet, men det er ikke rigtigt, siger Thore Naujeck.

- Når der dukker artikler op, hvor Helle Thorning udtaler sig om det skete som et overfald, så er det forkert. Ordet overfald er ikke rigtigt at bruge her. Det skaber meget opmærksomhed, men det er forkert opmærksomhed, og det er langt fra sandheden, mener han.

Efter turen i mediemøller har de i klubben valgt at komme med deres udlægning af historien.

- Det er blevet sådan, at der simpelthen er sket nogle ting, som vi er nødt til at reagere på. Der er smurt noget på historien, som ikke er sket. Jeg er med på, at vi har lavet en fejl, at vi har en udfordring, og det er os, der skal lave noget om, men vi skal heller ikke dømmes for mere, end der er sket, fortæller Thore Naujeck.

Jeg er derfor rådet til ikke at indgå i dialog med hverken klubben eller spilleren.

Julie Alsbro

Ifølge Julie Alsbro forholder hun sig kun til, hvilken oplevelse hun har haft.

- Det er deres version af sagen, og jeg ved, hvad jeg har oplevet. Jeg står 100 procent indenfor, hvad jeg har sagt. Men jeg er selvfølgelig også klar over, at det er ord mod ord, fortæller hun.

Siden episoden har Thore Naujeck og Egernsund KIF tilbudt Julie Alsbo at komme på besøg for tale om tingene, hvor også både dommerklubben og DBU vil være til stede. Det tilbud har Julie Alsbro valgt at takke nej til.

- På det nuværende tidspunkt handler det om, at jeg har politianmeldt episoden. Jeg er derfor rådet til ikke at indgå i dialog med hverken klubben eller spilleren, fortæller Julie Alsbro.