Lokalt

Fritidsklub aflyser Lalandia-tur for 42 børn - nu føler mor sig som syndebuk

Turen skulle efter planen have været gennemført fra fredag til søndag i denne uge for i alt 42 børn på femte klassetrin på Lystrup og Elsted Skole nord for Aarhus. Genrefoto
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Mor føler, at hun er blevet gjort til syndebuk for en nu aflyst tur til badelandet Lalandia.

42 børn fra fritidsklubben Liffen nær Aarhus skal alligevel ikke på tur til badelandet Lalandia.

Turen skulle ellers have været gennemført trods myndighederne anbefalinger, om at sociale arrangementer bør aflyses i forbindelse med skoler og fritidstilbud.

Hvad der konkret har fået fritidsklubben til at aflyse turen, har TV2 ØSTJYLLAND ikke kunnet finde frem til, men den daglige leder, Henrik Friis, fortæller, at beslutningen er truffet sammen med forældrebestyrelsen.

- Vi har aflyst turen i samråd med forældrebestyrelsen, og så har jeg ikke mere at sige. Vi har taget det internt, siger Henrik Friis.

En mor til et af de berørte børn føler imidlertid, hun er blevet gjort til syndebuk for den nu annullerede tur.

Pernille Biegel kontaktede nemlig TV 2 ØSTJYLLAND og fortalte, at hendes datters fritidsklub ville trodse myndighedernes anbefalinger og sende de 42 børn på tur til Lalandia.

- Jeg bliver anklaget for at være skyld i, at turen bliver aflyst, og at det er min skyld, at børnene nu er kede af det, fortæller Pernille Biegel.

Men fortryder du, at du stod frem med navn?

- Nej, det fortryder jeg ikke. Jeg kan som forælder ikke stå inde for sådan en tur, og jeg har handlet i god tro, fortæller hun.

Syndebuk

Pernille Biegel blev især klar over, at hun var blevet gjort til syndebuk, efter at TV2 ØSTJYLLANDS artikel blev delt i en facebookgruppe for borgere i Lystrup.

- Forældrene er sure på mig. De tagger mig i opslaget og fortæller, at jeg nu har ødelagt børnenes weekend og spørger, om jeg har det godt med mig selv, fortæller hun.

Pernille Biegel blev flere gange tagget på Facebook.

Også Pernille Biegels datter har mærket, at hendes mor stod frem.

- Min datter har fået lov at høre for det her. De andre børn fortæller hende, at det er hendes mor, der er skyld i, at de nu ikke skal afsted, siger hun.

Derfor ringede moren til fritidsklubben og fortalte om datterens oplevelser.

- Liffen har valgt at samle alle børnene for at fortælle, at det ikke er min beslutning, men deres beslutning, så det er jeg glad for. Men jeg er lidt rystet over, at det nu er blevet en personlig hetz mod mig, afslutter hun.

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag eftermiddag forsøgt at få svar på, hvordan man som forældre skal forholde sig, hvis en institution - på trods af anbefalingerne - vælger at afholde et socialt arrangement.

- Man skal følge myndighedernes anbefalinger. De anbefalinger er udstedt, fordi vi står i den her alvorlige situation, hvor smittetallene stiger. Derfor er det enormt vigtigt, at man efterlever de anbefalinger, der er kommet, siger børne- og undervisningsordfører for socialdemokratiet Jens Joel (S) og fortsætter:

- Jeg synes, den forælder har gjort det helt rigtige ved at stille sig uforstående overfor turen. Myndighedernes anbefalinger er meget klare: Aflys eller meld afbud til sådan nogle arrangementer, afslutter han.