13 gymnasieelever smittet til samme fest

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En fest i et privat hjem lørdag 12. september har formentlig sat gang i en større smittespredning blandt elever fra Nørresundby Gymnaisum og HF.

- De seneste to døgn har været stabile, fortæller rektor på Nørresundby Gymnasium og HF, Søren Hindsholm, til TV2 Nord.

13 elever og en medarbejder er aktuelt smittet med covid-19 på Nørresundby Gymnasium og HF. Det drejer sig primært om en enkelt klasse, men også enkelte elever fra andre klasser er testet positive.

Ifølge rektor Søren Hindsholm er smitten sket ved en privat fest, der har fundet sted lørdag 12. september.

- Der er specielt én fest, hvor mange af vores elever deltog. Der er en bestemt klasse, hvor der er ret mange smittede, siger Søren Hindsholm.

Ingen smitte pĂĄ skolen

Rektoren fik besked om smittetilfælde allerede mandagen efter festen og kunne dermed sende elever, der defineres som ’nære kontakter’, hjem, inden undervisningen begyndte.

- Det var superheldigt, at vi fik meldingen mandag morgen. Det har jo været effektivt. De har jo en gruppe på facebook, når de laver en fest, så det var meget hurtigt for os og eleverne at finde dem, vi skulle snakke med. Og så gik de hjem, siger Søren Hindsholm, der samtidig ikke bebrejder eleverne, at de har holdt festen:

- Eleven, der holdt festen, er meget berørt af det. De gjorde jo ikke andet, end hvad man regnede med, man kunne på det tidspunkt. Det var før, det tog fart blandt unge. Jeg bebrejder ikke eleven eller familien.

Efter de ’nære relationer’ var blevet sendt hjem, gik rektor og vicerektor rundt til alle klasserne med en opfordring om at installere smittestop-appen.

- Det blev taget rigtig godt imod, sĂĄ rigtig mange elever bruger nu smittestop-appen.

Derudover informerede rektor alle eleverne om smittetilfældene via en besked, hvor han også informerer om, at der ikke er sket smitte på skolen.

- Myndighederne trevler smittekæderne op, og vi har ikke hørt noget fra dem. Det vil vi håbe, vil ville få at vide, siger rektor Søren Hindsholm og fortsætter:

- Det ser ud til, at det, vi gør på skolerne, virker godt. Det ser også ud til, at corona ikke smitter ret meget i de her miljøer, men i nattelivet med beerpong, fest og kys.