Lokalt

Fem corona-smittede pædagoger lukker daginstitution

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Efter fem ansatte i daginstitutionen Kernehuset i Vejle er konstateret smittet med covid-19, har kommunen valgt at lukke institutionen resten af ugen.

Den integrerede daginstitution Kernehuset i Vejle med 118 børn har holdt lukket mandag og tirsdag, efter at tre ansatte i weekenden blev konstateret smittet med Covid-19.

Nu er yderligere to ansatte smittede, og kommunen lukker derfor hele institutionen resten af ugen, skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge dagtilbudschef, Rune Asmund Sørensen, arbejder de seneste to smittede medarbejdere i hver sin vuggestuegruppe, og de var ikke opsporet som nære kontakter til nogle af de tre første tilfælde, og var derfor ikke under mistanke for at være smittede.

Nødpasning til nogle børn

Kommunen oplyser, at der er mulighed for nødpasning af børn, der ikke har været i tæt kontakt med de smittede voksne, og at pasningen varetages af medarbejdere, som allerede er testet fri for smitte.

Rune Asmund Sørensen skriver i pressemeddelelsen, at han er ked af, at kommunen er nødt til at lukke hele institutionen:

- Men jeg kan ikke se gode alternativer til denne beslutning. Vi er bange for, at smitten skal sprede sig endnu mere, og vi har heller ikke nok kendte voksne til at kunne holde åbent på normal vis. Vi håber, at den fortsatte nedlukning kan stoppe smittekæderne, så institutionen kan åbne igen på mandag.

Vejle Kommunes forvaltning oplyser, at man i de kommende dage vil følge smitteopsporingen grundigt, inden den forhåbentlig åbner på mandag.

Kernehuset er en integreret institution med 118 børn fordelt på vuggestue og børnehave.