Coronavirus

Kommune udpeger gymnasiefest, konfirmation og sportsstævne som årsag til smitte

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Seks yderligere smittede i Fredericia Kommune. Borgmester Jacob Bjerregaard informerede på et pressemøde om coronasituationen i kommunen.

Smittetallet er steget med seks nye smittede borgere i Fredericia det seneste døgn.

Det betyder, at der tirsdag er 72 smittede borgere i kommunen, og borgmester Jacob Bjerregaard (S) kommer med en kraftig appel til alle unge, til forældre og kultur- og foreningslivet om at stå sammen om at få smittetallet ned.

Smittespredningen er ifølge borgmesteren primært sket i forbindelse med tre større arrangementer. En fest blandt de unge studerende på Fredericia Gymnasium, en konfirmation og et sportsstævne.

Rektor på Fredericia Gymnasium Poul Erik Madsen oplyser på pressemødet, at der lige nu er 28 elever og tre lærere, der er smittede. Det hele startede i én klasse med 12 smittede.

De unge skal tage ansvar, og forældre skal hjælpe dem

For at få smittetallet ned appellerer borgmester Jacob Bjerregaard til, at de unge nøje overvejer deres færden de kommende dage og uger, og at forældrene hjælper dem med det.

- I unge skal holde jer fra at mødes i store grupper og lave piratfester og i det hele taget begrænser jeres omgang med hinanden. Og forældrene skal hjælpe de unge med det. Smitten kan sprede sig til både forældre og bedsteforældre, og det skal helst ikke ske, siger Jacob Bjerregaard på pressemødet.

En lang række kultur- og sportsarrangementer aflyses i kølvandet på den yderligere smittespredning.

Fredericia er en af de hårdest ramte kommuner i Danmark.