Lokalt

Flere beboere og en ansat smittet på ældrecenter

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

På et ældrecenter i Varde Kommune er der konstateret covid-19-smitte hos tre beboere og en ansat.

Tre beboere har fået konstateret coronavirus på ældrecentret Hybenbo i Årre ved Varde. Den første beboer fik resultatet af den positive test lørdag, og i dag mandag er testresultatet på de to andre beboere kommet og har vist sig også at være positive.

En medarbejder er også konstateret smittet.

- Vi ved ikke, hvordan smitten er kommet ind på ældrecentret, men vi har isoleret alle beboere, siger Claus Fjeldgaard, der er direktør for ældreområdet i Varde Kommune.

En beboer har følt sig sløj

Han oplyser desuden, at en af de smittede ældre natten til mandag har været sløj og oplevede lidt vejrtrækningsproblemer, men at vedkommende har det fint igen.

Ældrechef Thorkild Sloth Pedersen oplyser til TV SYD mandag middag, at der nu er svar fra 18 ud af 21 testede medarbejdere - og der er ikke konstateret flere smittede end den ene.

De tre coronaramte beboere er isoleret fra de øvrige 11 beboere.

Smittetallene i Varde Kommune er lige nu høje, idet der er 72 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Borgmester Erik Buhl, Venstre, følger situationen tæt:

- Vi gør alt for at bryde smittekæder, og som det ser ud lige nu, så er smitteudbrudene som 'mindre øer' uden direkte sammenhæng med andre udbrud. Men vi isolerer folk og gør, som sundhedsmyndighederne anbefaler, siger han til TV SYD.