Barer vil have gæster til at installere smitte-app

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Det skal gøre det nemmere at stoppe smitten, hvis uheldet er ude i nattelivet.

Flere barer i Jomfru Ane Gade i Aalborg vil nu kræve, at deres gæster har installeret appen SmitteStop, før de kan komme indenfor.

Det fortæller direktør for natklub-kæden Zwei Grosse Bier Bar, Henrik Foget Jensen, på et pressemøde i Aalborg torsdag middag.

- For hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at vi kan spore så mange som muligt, siger han.

Skru ned for festen. Hold afstand, giv færre kram og begå jer i mindre sociale grupper

Jan Nielsen, direktør i Aalborg Kommune

Udmeldingen kommer, efter et par uger hvor antallet af smittede i Danmark er steget markant. Og det er særligt de unge, der fylder i statistikkerne.

Derfor hviler der også et særligt ansvar på de unge, når de går i byen. Det mener Aalborg Kommune.

- I kan gøre en stor forskel, så vi kan beskytte vores ældre og de socialt sårbare i Aalborg. Lad os vise resten af landet, at vi godt kan stå sammen mod corona i Nordjylland, siger Jan Nielsen, direktør i Aalborg Kommune på pressemødet, og fortsætter med en opfordring til den yngre del af befolkningen:

- Skru ned for festen. Hold afstand, giv færre kram og begå jer i mindre sociale grupper.

Politiet tjekker natklubber

Nordjyllands Politi mener også, at det særligt er de unge, der kan gøre en forskel, men også at mange har mistet den omtanke, der fyldte meget tidligere i coronatiden.

- Vi så for nyligt, at vi blev nødt til at rydde Jomfru Ane Gade, fordi folk simpelthen stod for tæt, fortæller Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Han advarer om et politi, der vil agere en smule anderledes i fremtiden, end det hidtil har gjort.

- Vi har været meget i dialog med borgere, og nu vil I se et politi, der også kommer med konsekvenser for overtrædelser af restriktioner, siger han og fortsætter:

- Vi vil være mere til stede i nattelivet, vi vil gå ind på barer og sikre at restriktionerne bliver overholdt. At folk ikke bliver hængende i baren, efter de har købt deres øl, og at de ikke danser på borde og stole, men at de derimod holder afstand til hinanden.