Lokalt

Svanefamilie på afveje i tung bytrafik - måtte have politibeskyttelse

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Politiet hjalp svanepar og deres seks unger sikkert igennem trafikken.

På en berømt plakat ser man en politibetjent hjælpe en andefamilie over vejen. Torsdag blev plakaten næsten til virkelighed, da politiet blev tilkaldt til en noget usædvanlig opgave i Kolding.

Et svanepar på vandretur med deres seks halvvoksne unger var kommet så langt hjemmefra, at de var faret vild helt ind i den trafikerede midtby.

En årvågen borger tilkaldte derfor politiet, der rykkede ud med blå blink for at assistere de vildfarne svaner, der vraltede ubekymret af sted midt ude på den asfalterede vej.

- Det var skørt og ret usædvanligt. Trafikken gik i stå, og politiet måtte dirigere trafikken og sørge for, at svanerne ikke kom noget til, fortæller Mette Baden, der var øjenvidne til det sjældne optrin.

Holdt trafikken væk

Patruljen sørgede for at afskærme de otte svaner fra de kørende biler, og med hjælp fra forbipasserende lykkedes det betjentene at få eskorteret svanerne sikkert ud af byen igen.

Efter en times tid og en kilometers gåtur havde betjentene banet en sikker vej for de otte svaner, så de kunne komme tilbage til deres våde element ved Koldings Lystbådehavn.

Torsdag eksorterede politiet et svanepar og deres seks unger sikkert igennem Koldings trafik.