Lokalt

Politiet delte 45 bøder ud ved gaderæs

Torsdag aften uddelte politiet 45 bøder. Mathias Øgendal / presse-fotos.dk / TV SYD
TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Forsamling af biler og mennesker på havnen i Haderslev fik politiet til at rykke ud for at forhindre gaderæs.

Torsdag aften klokken 20 mødtes en masse mennesker i 50-60 biler ved skaterbanen Street Dome på havnen i Haderslev.

Det lignede ifølge politiet en optakt til gaderæs, hvorfor der blev tilkaldt forstærkninger.

Flere fik bøder og indkaldelser til syn.

- Vi tolererer ikke gaderæs. Det er sindssygt farligt, og vi vil det til livs, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands færdselsafdeling.

Særlig politigruppe nedsat

Hen over sommeren har der været gaderæs - også kaldet street race - og optakt hertil forskellige steder i politikredsen i blandt andet Holsted, Aabenraa, Toftlund, Varde og Esbjerg.

- Vi har derfor nu nedsat en særlig gruppe klar til at rykke ud, så snart vi ser optakt til den slags i politikredsen, og det gjorde de i går aftes.

De omkring 50 biler med passagerer mødtes ved Street Dome på havnen i Haderslev.

- Udover mandskab stillede vi også med en ATK-bil, da vi har erfaring med, at en del mennesker har en tendens til at køre fra sådanne opløste begivenheder med meget høj fart, og det vil vi heller ikke have, siger Knud Reinholdt.

Det blev udstedt 45 bøder herunder en betinget frakendelse af kørekortet, og flere køretøjer er indkaldt til syn for fejl og mangler.

Rykkede senere på aftenen til Aabenraa

Politiet modtog klokken 22 anmeldelse om, at cirka 100 biler var samlet på Lundsbjerg i Aabenraa. Ved færdselspolitiets ankomst var der cirka ti køretøjer i området. Et paragraf 77-eftersynet på stedet udløste to indkaldelser til syn.

Om de seneste måneders mange gaderæs er organiserede, kan Knud Reinholdt ikke bekræfte. Men der er ingen tvivl om, at folk også langvejsfra får opsnuset, når der er optakt til noget et eller andet sted.

- Nogle af dem, vi har noteret på bødeblokken, kommer meget forskellige steder fra i landet, så man kan undre sig over, hvordan de får det at vide, siger Knud Reinholdt.