Coronavirus

Skole sender 90 elever og 20 lærere hjem

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

I Aarhus er der nu konstateret smitte på i alt 19 skoler og tre dagtilbud.

Tre elever fra Engdalskolen i Brabrand er testet positive for coronavirus, og derfor er tre hele klasser sendt hjem. Det samme er de medarbejdere, der har været i kontakt med klasserne.

Det skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

De smittede er to elever i 2. klasse og en elev i 8. klasse, oplyser skolelederen for Engdalskolen, Anders Munthe.

- Da vi får det at vide, kontakter vi med det samme elevernes forældre og Styrelsen for Patientsikkerhed. De tre klasser bliver sendt hjem og skal testes - det samme gælder de lærere, der har været i kontakt med eleverne, siger han til TV 2 ØSTJYLLAND.

I alt er 90 elever og 20 lærere hjemsendt, indtil de kan fremvise en negativ coronatest.

Vikarer og virtuel undervisning

Omkring 1000 elever og 110 medarbejdere er tilknyttet skolen, og en stor del af dem skal nu gå i skole hjemmefra.

- Vi har indført fjernundervisning for 7.-9. klasserne. Det har vi været nødsaget til på grund af mandsskabsmangel, men vi håber, at klasserne snart kan være tilbage på skolen igen, siger Anders Munthe.

De øvrige elever på Engdalsskolen er blevet informeret og skal møde ind som planlagt, hvor der er ringet vikarer ind for at dække de mange timer, de hjemsendte lærere skulle have haft.

- Flere af os er mødt ind klokken seks onsdag, så vi kan få dagen til at køre som smurt. Vi skal have evalueret på forløbet, og så tager vi den derfra, siger skolelederen.

Skoler lukker ned på stribe

Aarhus har den seneste tid været hårdt plaget af coronavirus, og byen har oplevet et lokalt udbrud af covid-19.

I den forgangne weekend blev der registreret 114 nye smittetilfælde i Aarhus ud af i alt 238 for hele Danmark.

Det lokale udbrud af coronavirus har ramt kommunens skoler hårdt, og siden eleverne efter sommerferien vendte tilbage til til klasselokalerne, er mange klasser blevet sendt hjem igen, i takt med at elever er blevet testet positive for coronavirus.

I landets næststørste by er der ifølge Århus Stiftstidende nu konstateret coronasmitte på i alt 19 skoler og tre dagtilbud.

Tirsdag blev Åby Skole ramt, hvor en 1. klasse og en 3. klasse blev sendt hjem, efter at en medarbejder blev testet positiv.