Lokalt

Kommune sender 55 børn og 28 voksne hjem i isolation

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Samtidig er en specialskole blevet midlertidig lukket.

Over halvdelen af børnene på Resenbro Børnehus i Silkeborg er blevet sendt i isolation, efter at et barn er blevet smittet for coronavirus.

Samtidig er 12 medarbejdere blevet sendt hjem.

- Vi vurderer, hvem barnet kan have været i nærkontakt med, og dem, der har været det, er derfor blevet sendt i isolation, indtil de har får et negativt testsvar, siger kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Samlet er der 75 børn tilknyttet børnehuset, og her vurderes det, at 45 af dem har været i tæt kontakt med det smittede barn.

- De følger beredskabsreglerne for, hvad de skal gøre. Alle medarbejderne er blevet testet, og ti har fået svar med en negativ test, mens to medarbjedere fortsat afventer svar, siger han.

Specialskole midlertidig lukket

Silkeborg Kommune har samtidig besluttet at lukke specialbørnehaven Solsikken, da et barn har udvist symptomer på smitte med coronavirus.

- Det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi har valgt midlertidig at lukke specialbørnehaven. Det er sårbare børn, og derfor er vi nødt til at være ekstra forsigtige, siger kommunikationschefen i Silkeborg Kommune.

De 10 børn og 16 medarbejdere, der er tilknyttet institutionen, er blevet bedt om at isolere sig og først vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus.

Mandag er der fortsat ikke kommet nogle tilbagemeldinger på coronatestene.