Coronavirus

Elever i opråb: - Hvorfor må man feste til klokken 2, når vi ikke må komme i skole?

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Elever fra en række gymnasier i Aarhus Kommune vil mandag demonstrere mod, at de ikke må komme i skole grundet det stigende smittetal i Aarhus.

Hvorfor må restauranter, caféer og forretninger holde åbent, når elever på ungdomsuddannelserne i Aarhus ikke må komme i skole?

Dette spørgsmål stiller en række gymnasieelever mandag, hvor de også sætter fokus på, at de ikke mener, at ungdomsuddannelserne er blevet prioriteret.

De er især utilfredse med, at ungdomsuddannelserne er blevet lukket ned i 14 dage som følge af smittestigningen i Aarhus, alt imens caféer og shopping centre fortsat må holde åbent.

Vi synes, det er svært at forstå, at man må shoppe løs og også snart feste til klokken 2 om natten, mens vi gymnasieelever fortsat skal have undervisning derhjemme

Peter Hove, 3.g, elevrådsformand, Egaa Gymnasium

- Vi gør det for at prøve at sætte fokus på den forkerte prioritering, vi mener, politikerne og myndighederne har lavet, siger Peter Hove, der går i 3.g på Egaa Gymnasium, og er formand for elevrådet og initiativtager til aktionen.

Eleverne vil hænge bannere op rundt omkring i Aarhus natten til mandag. Det betyder, at aarhusianerne vil blive mødt af visuelle protester mandag morgen. Bannerne kommer blandt andet til at hænge ved Rådhuset, Åen, Skolegade og Bruuns Galleri.

- Vi synes, det er svært at forstå, at man må shoppe løs og også snart feste til klokken 02 om natten, mens vi gymnasieelever fortsat skal have undervisning derhjemme, siger Peter Hove til TV2 ØSTJYLLAND.

”Virtuel undervisning er ikke optimalt”

Bag aktionen står elever fra Viby Gymnasium, Aarhus Katedralskole, Aarhus Statsgymnasium og Egaa Gymnasium, der altså vil sætte fokus på, at eleverne i Aarhus gerne vil tilbage i skole.

Som følge af den opblussende coronasmitte i byen valgte man for knap to uger siden, at 2.- og 3.g’erne igen skulle modtage virtuel undervisning, mens de nye elevers skolestart blev udskudt.

I denne uge starter 1.g’erne også op med virtuel undervisning.

- Det må være vildt nervepirrende og frustrerende for de nye elever, at de skal starte deres gymnasietid på den måde. Det vil vi gerne sætte en stopper for, siger Peter Hove til TV2 ØSTJYLLAND.

Peter Hove er selv lige begyndt i 3. g på Egaa Gymnasium. Han begyndte i mandags, men i stedet for at møde op på skolen har han haft virtuel undervisning hele ugen. Det skal han også have den kommende uge.

- Det har været enormt svært at starte med virtuel undervisning efter ferien. Man er stadig i sommerferiestemning, og det er heller ikke optimalt at påbegynde nye fag med nye undervisere virtuelt.

Vil også hjælpe elever i resten af landet

Peter Hove håber, at han og de andre elever på ungdomsuddannelserne i Aarhus Kommune får lov til at vende tilbage til den fysiske undervisning mandag 24. august, som indtil videre er planen.

Gymnasieeleverne er så trætte af den virtuelle undervisning, som endte med at fylde en stor del af deres hverdag før sommerferien, at de nu også går til kamp mod netop den type undervisning.

Med aktionen vil de nemlig ikke blot sikre, at de aarhusianske skoleelever kommer tilbage på uddannelsesinstitutionerne. De vil også forsøge at forhindre, at man andre steder i landet vender tilbage til den virtuelle undervisning.

- Vi frygter, at myndighederne ender med at forlænge den virtuelle undervisning, siger Peter Hove.