Lokalt

Tankvogn styrtet i kanal efter bro styrtede sammen

En bro over en kanal i Kolind kollapsede, da tankvognen kørte ud på den. Øxenholt Foto
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Brandvæsnet har lagt flydespærringer ud i Kolindsund Kanal for at undgå udslip af fyringsolie.

En tankbil væltede fredag formiddag i en kanal i Kolind på Djursland. Tankbilen forsøgte at vende for at køre i en anden retning, da broen kollapsede, og den tonstunge lastbil styrtede i kanalen.

Indsatslederen oplyser, at man fik anmeldelsen klokken 09.58. Siden har beredskab, miljøvagt og politi forsøgt at undgå, at de 15.000 liter fyringsolie i tankvognen slipper ud i Kolindsund Kanal, der blandt andet er kendt for at være et godt fiskested.

- Det er en stor tankbil, der er kørt over en lille bro, der ikke var dimensioneret til dens tunge vægt, siger indsatsleder Anders Enggaard fra Brand og Redning Djursland i Kolind.

Sidste nyt: Tankbilen er tømt for olie. Der arbejdes stadig på at bjerge den. Bjergningen forventes afsluttet i løbet af...

Posted by Syddjurs Kommune on Friday, August 14, 2020

Chaufføren af tankbilen er uskadt på trods af ulykken.

- Han er selvfølgelig påvirket, siger Anders Enggaard.

Chaufføren af tankbilen er uskadt efter ulykken.

Fredag middag var tankvognen ved at blive tømt for 15.000 liter fyringsolie, inden den senere på dagen vil blive løftet op af åen.

- Der siver en smule olie ud i åen. Vi har lagt flydespærringer ud på begge sider, så kan vi kan få suget olien op. Det skal vi nok få styr på, siger Anders Enggaard.