Lokalt

Besøgende hamstrer mundbind på Bakken

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Salget af mundbind er steget kraftigt, efter Sundhedsstyrelsen fredag anbefalede, at man bruger mundbind i den kollektive trafik.

Hos forlystelsesparken Bakken i Gentofte skal man bære mundbind i de fem hurtigste forlystelser.

En maske koster tre kroner stykket, og det er billigere end andre steder, hvor de sælges.

Og nu er besøgende på Bakken begyndt at hamstre de billige mundbind, siger Niels-Erik Winther, direktør for Bakken, til TV 2 Lorry.

- Vi oplever, at der er flere, der forsøger at købe en æske mundbind med hjem, når de skal hjem fra Bakken. Det, synes jeg ikke, er i orden, siger Niels-Erik Winther.

Hvorfor er det ikke i orden?

- Vi er jo ikke et apotek eller Matas. Vi sælger mundbind, i forbindelse med at folk kan prøve vores fem vildeste forlystelser, siger Niels-Erik Winther.

Salget af mundbind er steget kraftigt, efter Sundhedsstyrelsen fredag anbefalede, at man bruger mundbind i den kollektive trafik.

Priserne på mundbind varierer, og nogle steder koster de op til ti kroner stykket, så Bakkens mundbind til tre kroner er væsentligt billigere end andre steder.

Hvad har I tænkt jer at gøre ved, at folk hamstrer mundbind?

- Et tiltag er at sætte prisen op, men det synes jeg jo ikke, vi skal, for så går det ud over vores mange gæster, der køber turbånd. Når de køber dem i forbindelse med turbånd, så får de at vide, at de skal have mundbind på i de fem forlystelser, og dem skal de så købe, siger Niels-Erik og fortsætter:

- Vores kerneforretning er at sælge turbånd til forlystelser - ikke at sælge mundbind. Mundbind sælger vi jo, fordi vi er blevet pålagt det for at kunne køre de her forlystelser.