Lokalt

Det kan være slut med trav i Billund - Lego-familien vil købe banen for 58 millioner

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

58 millioner kroner lyder Kirkbis bud på Billund Travbane, som Legofamilien nu igen forsøger at købe. Det mislykkedes for fire år siden

Familien bag Lego vil gennem deres virksomhed Kirkbi A/S købe Billund Travbane.

- Bestyrelsen har modtaget et tilbud på at købe travbanen - og det er vi forpligtet til at lade vore aktionærer tage stilling, siger formanden for banens bestyrelse Peter Fog til TV SYD.

Kirkbi A/S har tilbudt 58 millioner kroner for travbanen.

Aktionærerne i Billund Trav A/S er de reelle ejere af travbanen, og derfor skal de på den ordinære generalforsamlingen tirsdag 18. august tage stilling til, om bestyrelsen skal have bemyndigelse til at gennemføre et salg af travbanen for minimum 58 millioner kroner. I købstilbuddet indgår, at Billund Trav har mulighed for at fortsætte driften indtil udgangen af 2021, således at travbanen også kan afvikle travløb i næste sæson. Gennemføres salget, vil banen lukke 50 år efter, at den blev åbnet i 1971.

Det er anden gang, at Legofamiliens pengetank, Kirkbi, forsøger at overtage travbanen for at nedlægge den og bruge det centralt beliggende areal i Billund til andet formål.

I 2016 sagde et flertal af travbanens aktionærer nej til at sælge for 45 millioner.

Travbanen i Billund har årets første løbsdag på torsdag.

På generalforsamlingen skal to tredjedele af de repræsenterede aktionærer stemme for forslaget, for at det kan vedtages. Hvis to tredjedele af de repræsenterede aktionærer stemmer for forslaget, vil der blive indkaldt til endelig behandling af forslaget på en ekstraordinær generalforsamling, der sandsynligvis vil finde sted i september.

- Bestyrelsen har ikke nogen holdning til, om vi skal sælge eller afvise tilbudet. Det skal aktionærerne selv afgøre, siger bestyrelsesformand Peter Fog.