Lokalt

Butikker oplever fald i kunders brug af håndsprit

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Ifølge flere butikker er kunderne begyndt at springe over spritten. Det dur ikke, mener de handlende selv.

Håndsprit har i månedsvis været en del af de flestes hverdag, blandt andet under turene i supermarkedet.

Men nu oplever flere butikker, at der bliver brugt markant mindre håndsprit end for bare nogle måneder siden. I Rema 1000-kæden er brugen eksempelvis nogle steder faldet med 50 procent.

- Selvom rigtig mange af vores kunder selvfølgelig stadig husker at spritte af, når de går ind i butikkerne, så er der også nogen, der måske glemmer det. Vi kan se, at vi simpelthen bruger mindre håndsprit i butikkerne, end vi gjorde i marts og en måneds tid frem, siger Jonas Schrøder, der er kommunikationschef i Rema 1000 Danmark.

Det er for dårligt, mener flere af kunderne i Rema 1000 i Ellebæk i Holstebro.

- Hvis vi skal det her til livs, så skal vi gøre noget, og det hjælper ikke, at vi slækker på det, siger Christina Rønberg fra Holstebro.

Både Henning Bech Jensen og Liselotte Madsen er enige.

- Jeg synes, at det er noget sjusk. Det er ikke kun dem selv, det går ud over. Det er også andre, man skal tænke på, siger Henning Bech Jensen.

- Det er søreme vigtigt. Vi vil nødigt til at lukke ned igen, lyder det fra Liselotte Madsen.

Kunde fik nok

I Spar-butikken på Struervej i Holstebro bekræfter førstemand Ove Staunstrup, at den tendens også findes her.

- De går lige forbi den (spritdispenseren, red.), men nogen springer over, fortæller han.

I går gik Michelle Gravgaard Emanuelsen til tasterne på Facebook efter netop et besøg i Spar-butikken. Her holdt kunderne ifølge hende hverken afstand eller brugte håndsprit. Hun mener, at personalet bør gribe ind.

- Hvis kunderne ikke kan finde ud af, så kan de jo blive nødt til at lukke, fordi der er høj smitterisiko, siger hun i dag til TV MIDTVEST.

- Det er vigtigt, selvom vi er åbnet op for noget tid siden nu, for det ændrer ikke på, at corona stadig er her, og at det stadig tager menneskeliv.

Butikken kan dog ikke gøre meget andet end at opfordre kunderne til at huske håndhygiejnen og afstandskravene, mener førstemanden.

- Jeg synes, at det er op til folk selv at tage det ansvar, siger Ove Staunstrup.

I Rema 1000 er kommunikationschefen dog klar med en opfordring.

- Lad os da lige prøve at minde hinanden om at overholde de gode hygiejneregler, så vi kan fastholde det her gode lave smittetryk, vi har hjemme i Danmark, siger Jonas Schrøder.

Rema 1000-kæden har indkøbt 600 automatiske sprit-dispensere, der skal gøre det endnu nemmere for kunderne. De bliver sat op, så snart producenten kan levere dem.