Lokalt

Feriecenter ramt af coronavirus

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Søndag meddelte en familie hos feriecenteret Landal Seawest i Vestjylland, at tre var coronasmittede.

Landal Seawest vidste godt, at coronavirussen på et tidspunkt kunne ramme deres feriecenter.

I søndags skete det så. Her meddelte en familie på otte personer til feriecenteret, at tre familiemedlemmer var blevet smittet med coronavirus.

Familien havde tilbragt en uges ferie på Landal Seawest i Nørre Nebel i Vestjylland, og da familien kom hjem lørdag og konstaterede, at der var smitte i familien, kontaktede de omgående feriecentret.

- Vi har op til 100.000 gæster i løbet af juli i vores ferieparker, så statistisk set ville det ske på et tidspunkt. Det vidste vi godt, og derfor var vi også forberedte og valgte at sende en mail ud til vores gæster, siger Kent Lodberg, der er salgs- og marketingschef i Landal Seawest.

Vi krydser fingre for, at der ikke er andre, der er blevet smittet

Kent Lodberg, salgs- og marketingschef

Seawest valgte hurtigt søndag at sende en mail ud til de familier og personer, der har været i feriecenteret samme tidsrum som familien.

- Vi vil gerne kommunikere, så det var tydeligt, hvad der foregik. Vi har intet at skjule, så vi skulle være åbne og informere vores gæster. Det, synes vi, var det rigtige at gøre, fortæller Kent Lodberg.

Kent Lodberg fortæller, at familien selvisolerede sig, da de udviste symptomer på smitte. De har taget deres forholdsregler, så godt som de kunne. Familien er tilsyneladende blevet smittet på Sjælland, inden de kom til feriecenteret.

- Vi krydser fingre for, at der ikke er andre, der er blevet smittet. Vi har ikke kunne gøre noget anderledes, men vi har gjort alt, som vi kunne her efterfølgende. Vi har fulgt vores procedure, siger Kent Lodberg.

Medarbejdere er blevet testet

Flere af medarbejderne har valgt at blive testet, selvom de ikke var tvunget til at lade sig teste. Medarbejderne er testet mandag, og flere af dem har været i kontakt med familien.

- Vi har fået enkelte testsvar fra vores personale, og der er ingen positive, siger Kent Lodberg.

Indtil videre har de ikke modtaget alle testsvarene fra medarbejderne, og de har heller ikke hørt noget fra andre gæster endnu.

Landals seks ferieparker har op imod 100.000 gæster i løbet af sommerferien, så de havde forberedt sig på, at corona-virussen kunne komme ind i deres ferieparker. Landal Seawest er fuldt booket i juli måned, og det betyder, at der har været over tusinde af gæster i feriecenteret af gangen.

- Nu afventer vi svar fra de sidste medarbejdere og gæster, der er blevet testet. Vi håber på det bedste, siger Kent Lodberg.

TV SYD følger udviklingen i testsvarene hos Landal Seawest.

Her er Landal Seawests mail til gæsterne:

Kære gæster,

I forbindelse med Jeres ophold på Landal Seawest vil vi hermed informere om, at vi dags dato er blevet kontaktet af en familie, som efter hjemkomst er blevet testet positiv for covid-19.

Gæsterne er blevet smittet internt af familien, som de har været på ferie med. Det er ikke alle i familien, der er testet positive.

Gæsterne oplyser, at de ikke har været i tæt kontakt med andre gæster på parken, at de har holdt afstand, og at de har taget de almindelige nødvendige forholdsregler og hyppigt har brugt håndsprit.

Desuagtet vil vi for god ordens skyld opfordre alle gæster, der har været her i perioden 05.07.2020-11.07.2020, til at være ekstra opmærksomme på symptomerne samt at blive testet.

Parken har været i kontakt med sundhedsmyndighederne, som vurderer risikoen for smitte som værende lav. Vi vælger alligevel at informere alle gæster, der har været på parken i ovenstående periode.