Lokalt

Livreddere med opråb efter drukneulykke: Bad mellem flagene

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Kystlivreddertjeneste opfordrer til, at man bader mellem de opsatte flag på strandene – så er der bedst mulighed for hurtig hjælp.

Torsdag i sidste uge blev en 55-årig mand fra Risskov fundet næsten livløs i vandkanten på stranden i Hornbæk af tilfældige forbipasserende.

Til trods for ihærdig hjerte-lunge-redning afgik manden få timer efter ved døden.

Den tragiske hændelse skete langt fra livreddertårnet på stranden, og det får nu den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste til at komme med et opråb til de badeglade danskere og turister.

- Hver dag sætter vi de her flag ud, der er røde og gule. Det betyder, at vi holder ekstra meget øje mellem dem. Desuden sætter vi flag på livreddertårnene, som indikerer, om det er godt at bade eller farligt at bade, siger livredderchef John Mogensen.

Da den 55-årige nu afdøde mand blev fundet, løb en af de forbipasserende efter hjælp hos livredderne, mens en anden blev hos den 55-årige, ringede 112 og begyndte hjertemassage.

Lang afstand til livredderne kan koste dyrebar tid

Men den 750 meter lange tur fra manden til livredderne og tilbage kostede kritisk tid.

- Selvom jeg havde siddet med en kikkert, kunne jeg ikke have set ham. Det tager fem minutter med 35 kilo på ryggen (iltkufferten vejer 35 kilo, red.) at løbe derned. Da vi nåede frem, var ambulancen allerede kommet, fortalte John Mogensen til TV 2 Lorry fredag.

Derfor er opfordringen fra livredderne nu, at man husker på at bade mellem flagene, hvor livredderne holde øje.

- Vi kommer hurtigere frem, har det udstyr, som skal til, og ambulancerne har som regel rimelig gode tilkørselsforhold de steder, hvor vi er, siger livredderen og kommer med to gode huskeråd, når man går på stranden:

- Bad mellem flagene. Og når du kommer, så kom hen og bank på døren og spørg, om der er noget særligt, man skal passe på.