Lokalt

Falske håndværkere udnytter udskiftning af vandmålere til at forsøge svindel

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi har modtaget en anmeldelse om falske håndværkere i Hørsholm.

Falske håndværkere forsøger at få deres lange fingre indenfor hos borgerne i Nordsjælland.

Det står klart, efter Nordsjællands Politi mandag kan fortælle, at de har modtaget anmeldelse om, at personer i Hørsholm udgiver sig for at være håndværkere fra et autoriseret firma.

- Vi er blevet kontaktet af det autoriserede selskab, som har fået nys om, at nogle borgere er blevet udsat for snyd. Og de er efterfølgende blevet bekymrede, når det rigtige firma er kommet, siger pressevagten hos Nordsjællands Politi.

Kommer for at "skifte vandmåleren"

Svindlen går på, at de falske håndværkere siger, at de vil skifte vandmåleren i borgerens bolig.

Herefter forsøger de at lave en aftale om, at borgeren kan lægge en nøgle et sted ”for at de kan komme ind for at lave arbejdet på et senere tidspunkt”, oplyser pressevagten fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Derfor advarer politiet nu mod svindlerne, som ifølge politiets viden ikke har haft held med deres nummer.

- Vi går ud med denne her advarsel nu, for at der ikke er nogen, som ender med at blive snydt, siger pressevagten til TV 2 Lorry.

Politiet oplyser desuden, at det rigtige selskab, som skal skifte vandmålerne hos borgerne i Hørsholm, ikke beder deres kunder om at lægge en nøgle nogen steder.

- Det rigtige firma er selvfølgelig interesseret i, at man kan stole på deres medarbejdere. De hørte første gang om forsøget på svindel hos en borger i fredags og igen i dag, siger pressevagten.

Firmaet, som skifter vandmålere, har været i gang siden maj og fortsætter mellem to og tre måneder endnu.