Lokalt

8-årig opfandt transportabel vask - nu tager Lego ideen til sig

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Simeon Hedegaard opfandt tidligere på året en transportabel håndvask til sin klassekammerat, der var nervøs for coronavirus.

I maj præsenterede otte-årige Simeon Hedegaard fra Kolding sin håndvask-rygsæk for TV SYDs seere og læsere.

Historien nåede også vej til Ugeavisen Kolding, og her opdagede Lego House Simeons opfindelse.

Lego House er et oplevelseshus i Billund lidt uden for Legoland. Og hos Lego var de imponerede over den lille opfinders gode idé.

- Det var en sjov historie, og vi kunne måske udvikle opfindelsen, så vores gæster kunne få gavn af den, fortæller Lego Houses presseansvarlige Trine Nissen.

Derfor inviterede de Simeon og hans far en tur til Lego House i Billund for at tale om, hvordan man kunne bruge opfindelsen hos dem.

Og det var en spændende oplevelse for den 8-årige opfinder.

- Det var rigtigt vildt. Vi er selv sådan nogen Lego-fanatikere, så vi var flyvende, fortæller Carsten Hedegaard, der er far til Simeon.

Opfindelsen

Det hele startede egentlig med, at en af Simeons venner var nervøs for coronavirus. Sammen med sin far gik han i gang med at bygge en rygsæktransportabel håndvask hjemme i haveskuret.

Kort fortalt består den af en hane, lidt haveslange, en træramme, to halvanden liter sodavandsflasker og mors gamle rygsæk.

Samarbejdede med Lego

I første omgang blev Simeon og hans far inviteret til Lego House for at demonstrere sin opfindelse.

Og herefter gik de sammen om at opfinde en løsning, som kunne bruges af Legos playagents - medarbejdere, der går rundt blandt gæsterne.

Resultatet blev en særlig Lego-udgave af Simeons rygsæk og tre versioner af en såkaldt spritraket, der skal hjælpe spritten på ungerne.

- Vi er glade for løsningen, der på en legende måde kan vise børnene, at de skal huske håndhygiejnen. Og vi var aldrig kommet frem til den løsning, hvis ikke det havde været for Simeons opfindelse, siger Trine Nissen.

Derudover fortæller Trine Nissen, at de gerne vil anerkende børns opfindergejst:

- Han har jo de værdier, vi sætter i højsædet i Lego House. En kreativ lille opfinder - stor kredit til ham, siger hun.

Den transportable håndvask blev opfundet i forbindelse med corona-krisen. Nu er den videreudviklet til en håndspritsmaskine i Lego House. (Video: Lego House)