Lokalt

Restaurant brændt ned efter stor brand i Helsingør

Brand i Helsingør TV 2 LORRY
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi fik lørdag formiddag klokken 10.28 en anmeldelse om ild i en bygningen.

En stor brand i Helsingør har betydet, at en restaurant er brændt ned.

Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Jakob Tofte. Det tyder det på, at ilden begyndte i køkkenet i restauranten på Axelbar, som ikke har været mulig at redde.

Nordsjællands Politi fik lørdag formiddag klokken 10.28 en anmeldelse om, at der er ild i bygningen på Bjergegade 27 i Helsingør. Politi og brandvæsen er stadig på stedet, og evakuering af nabobygningen blev iværksat.

I løbet af slukningsarbejdet blussede ilden på et tidspunkt op igen, fordi der blev tilført ilt, da brandvæsnet blev nødt til at løfte taget fra bygningen, fortæller Jakob Tofte.

Beboere inden for området Bjergegade, Sudergade, Stjernegade og Kongensgade skulle i løbet af lørdagen gå indenfor og lukke vinduer og døre, lød opfordringen fra Nordsjællands Politi.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Brandmænd arbejder på stedet

- Hvis røgen stiger derhen, hvor man bor, så skal man lukke døre og vinduer. Og hvis man oplever ubehag, så skal man kontakte sundhedsmyndighederne på 1813, sagde vagtchef David Buch fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry tidligere lørdag.

Han oplyste desuden, at flammerne skulle være en meter høje.

Jakob Tofte oplyser, at Bjergegade fra Kongensgade til Axeltorv de næste dage vil blive spærret for gennemkørsel, fordi vejrudsigten mellem om vind. Det vil stadig være muligt at passere til fods på modsatte fortov.

Voldsom brænd i Nordsjælland
Kraftig røg