Lokalt

Fandt 30 katte i sit haveskur - et stort mysterium, siger internat

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Kattene opfører sig som en stor familie.

"Wow. Der er godt nok mange".

Nogenlunde sådan lød det fra Pernille Bertelsen, dagplejer i Ellidshøj syd for Aalborg, da hun søndag opdagede ikke bare 1, 2 eller 5, men hele 30 katte i sit skur i haven.

- Det var lidt vildt at finde så mange. Og så står man der og ved slet ikke, hvad man skal stille op, fortæller Pernille Bertelsen.

Hun havde dog en livline på sin telefon: Internatet MinVenKatten i Hobro var trådt til, da Pernille Bertelsen havde fundet tre efterladte killinger i sit drivhus, og nu måtte hun ringe igen - med en besked om, at hun havde fundet 23 killinger og 7 voksne hunkatte.

Hvorfor var de der?

Anita Sønderup driver internatet MinVenKatten i Hobro. Hun var kommet hjem fra ferie søndag, så da Pernille Bertelsen ringede med beskeden om, at der var 30 katte i hendes have, kunne Anita Sønderup se frem til en meget travl første arbejdsdag efter ferien.

- Vi fik 36 katte ind mandag - og 30 af dem var altså fra Pernilles have, så det var helt vildt, fortæller hun og kalder det et stort mysterium, hvordan de mange katte er endt hos Pernille Bertelsen.

- Der er mange mulige forklaringer, men vi aner ikke, hvilken der er den rigtige, forklarer Anita Bertelsen.

- Det kan ske, der er nogen, der er døde i området, og så kommer kattene derfra. Det kan også være, der er nogle, der er fraflyttet og har lukket deres katte ud, eller måske er der nogen, der har lukket dem allesammen ud på det fællesområde, der ligger op til Pernille Bertelsens have. Vi ved det ikke, men det er er altså meget usædvanligt, at vi finder så mange på én gang.

Hvad nu?

Kattene har det godt og er nu indlogeret hos MinVenKatten. Anita Sønderup fortæller, at kattene uden tvivl kender hinanden og har boet sammen. De opfører sig nemlig som en stor familie, hvor ungerne dier hos de syv mødre på skift og klumper sig sammen i en stor bold.

- De er meget sammentømret som gruppe, det er der ingen tvivl om. Og det gør det jo også svært at finde ud af, hvad vi skal gøre nu og her. Der er to familier, der har meldt sig på banen til at pleje kattene, indtil killingerne kan tages fra deres mødre, men kan vi gøre det, når de er så tætte allesammen, spørger Anita Sønderup uden selv at kende svaret endnu.

Vil gerne have svar

Og det er altså ikke det eneste spørgsmål, der trænger sig på. Hvordan kattene endte i Pernille Bertelsens have vil både Anita Sønderup og Pernille Bertelsen gerne have svar på.

- Så hvis der er nogen, der ved noget, så skal de endelig ikke tøve med at ringe til os. Vi vil ikke pege fingre - vi vil bare gerne have vished, forklarer Anita Sønderup.

Killingerne spænder aldersmæssigt fra helt nyfødte til 6-7 uger gamle, og killinger må først tages fra deres mor, når de er 12 uger, så der er fast arbejde til internatet i Hobro de næste tre måneder. Derefter bliver de steriliseret eller kastreret, chippet og øremærket.

- Og så kan vi begynde at få dem ud til nogle familier, der gerne vil have dem, siger Anita Sønderup.