Lokalt

Frank Jensen er selv blevet vækket af larmen igen og igen - nu skal det være slut

Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen. Mads Claus Rasmussen / Privat foto/Ritzau Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Københavnerne skal ikke finde sig i larm og skrald i parker, mener overborgmester Frank Jensen, der opfordrer folk til at anmelde støj.

Dundrende musik til langt ud på natten, slagsmål, hurtigkørende biler og dyngevis af skrald.

Sådan har virkeligheden været i flere københavnske parker de seneste mange aftener.

Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S)

Og det vil Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), nu sætte en stopper for.

På Facebook skriver han, at “der skal være plads til, at vi alle skal have en god sommer, men det er blevet for meget".

Helt konkret udpeger Frank Jensen Islands Brygge på Amager - hvor overborgmesteren selv bor - som et særligt slemt område.

Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen.

- Det skal stoppes

Her oplever han selv, at stedet er blevet genstand for “fester, høj musik fra soundboxes, rigtig meget skrald og desværre også slagsmål og vanvidskørende muskelbiler.”

- Det er svineri med alt det skrald, der efterlades i vores parker. Og her har vi alle et ansvar for at rydde pænt op efter os selv, skriver Frank Jensen på Facebook.

- Vanvidskørende muskelbiler drøner igennem vores gader og skaber stor utryghed. Det skal stoppes. Jeg har taget problematikken op med politidirektøren.

- Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten. Jeg er også selv vågnet om natten de seneste uger på grund af støj. Det bliver jeg også vred over. I skal melde nattestøj, lyder opfordringen fra overborgmesteren.

Kan kræve at politiet afspærrer området

De omtalte problemer har i flere år - særligt om sommeren - plaget Islands Brygge.

Det førte i april 2018 blandt andet til, at Teknik- og Miljøudvalget vedtog et forbud mod såkaldt højttalerforstærket musik i området ved Havneparken i tidsrummet 22-08.

Frank Jensen nævner da også selv, at der ikke er tale om et nyt fænomen, men han mener, problemet er vokset, i forbindelse med at diskoteker har været lukket og barer pålagt begrænsninger i åbningstiden på grund af coronavirussen.

TV 2 Lorry er de seneste dage blevet kontaktet af flere borgere, der har oplevet generende støj og uro ved Islands Brygge, ligesom flere naboer og forbikørende har indsendt fotos af horder af skrald på de grønne områder ved Islands Brygge.

Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen.

"Distortion-helvede"

Utilfredsheden er også nået frem til Dansk Folkepartis medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky.

Det kan jo ikke være rigtigt, at der her griber om sig så beboerne pludselige lever midt i et Distortion-helvede, som er helt og aldeles uplanlagt

Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (DF)

Han oplyser til TV 2 Lorry, at politikerne på rådhuset de seneste dage har fået markant flere henvendelser end normalt fra borgerne på Bryggen, der klager.

Beboerne fortæller om aggressive unge, bilræs, sex på åben gade og et inferno af larm til langt ud på natten, lyder beskrivelsen fra Finn Rudaizky.

- Det er vi nødt til at tage alvorligt og få løst. Om det så kræver, at politiet igen afspærrer området. Det kan jo ikke være rigtigt, at det her griber om sig, så beboerne pludselig lever midt i et Distortion-helvede, som er helt og aldeles uplanlagt, siger han med henvisning til byfestivalen Distortion.

Oprydning halter hos grundejere

I forhold til den meget skrald i byens parker skriver Frank Jensen på Facebook, at kommunens medarbejdere "gør en flot og grundig oprydningsindsats hver eneste dag på de kommunale områder."

Omvendt oplever han, at det halter på de områder, hvor grundejerforeninger har ansvaret for at rydde op.

Det har han nu bedt Økonomiforvaltningen om at tage op med Teknik- og Miljøforvaltningen.

Islands Brygge og mange af de andre parker og grønne områder i København er især de seneste uger blevet stedet for...

Posted by Frank Jensen on Monday, June 29, 2020