Lokalt

Badesø ved Skjern plaget af festglade unge

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Nattelivet holder lukket, så unge søger andre steder hen. Og det har betydning flere steder.

Ferie og godt vejr er en kombination, der har fået en del unge til at rykke festerne ud i de varme sommeraftener.

Men de mange fester på offentlige områder skaber problemer flere steder på grund af den høje musik, og det skrald, som festerne efterlader.

Et af de steder er ved badefaciliteterne i landsbyen Rækker Mølle nord for Skjern. Det blev hurtigt et populært sted for de unge, fortæller Ejnar Tylvad, der er en af kræfterne bag byens badefaciliteter.

- Da det var værst, så var der på en aften skrald til tre affaldssække. Vi håber, vi kan finde en løsning, så alle parter kan være her og have nogle gode timer og oplevelser, siger Ejnar Tylvad.

Forældrenes rolle

Hos SSP i Ringkøbing-Skjern Kommune er man bekendt med situationen ved badesøen, og de har flere gange taget turen forbi.

En del af strategien for at få de unge til at respektere naboer og andre gæster ved badesøen har været kontakt til deres forældre.

- For at opfordre dem til måske at være lidt mere opmærksomme på, hvor de er henne. Gå en tur ned forbi, når de for eksempel er ved søen i Rækker Mølle, forklarer SSP-vejleder Anette Nordqvist Nielsen.

Et generelt problem

Det er ikke kun i Rækker Mølle, der er et problem med støj og skrald. SSP i Viborg Kommune har også modtaget flere henvendelser end normalt, forklarer SSP-ungevejleder Jakob Lyngsø.

- Der er mere tryk på, end der var sidste år og forrige år. Det skyldes nok corona, og at de unge bare er mere ude, forklarer han.

Tal fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at der de seneste tre måneder har været 596 opkald om høj musik. Det er mere end dobbelt så mange som sidste år og tæt på tre gange så mange som i 2018.

Tallene siger dog ikke noget om, hvorvidt anmeldelserne skyldes festglade unge mennesker. Men tallene harmonerer med SSP i Viborgs egne oplevelser med unge festglade mennesker.

- Henvendelser fra borgere er steget markant, og vi er et gadeplansteam, der er ude tre til fire gange om ugen, og vi møder også flere unge, siger han.

Nattelivet holder lukket, så unge søger andre steder hen. Og det har betydning flere steder. Video: TV Midtvest