Lokalt

Student har kun fået 12-taller og lander på det højest mulige gennemsnit

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Yasmin El Youssef er blevet student med et snit på 12,7.

Sammen med sin klasse kører Yasmin El Youssef fra Nykøbing Falster søndag rundt og fejrer, at de er blevet studenter.

Det samme gør tusindvis af andre nyudklækkede studenter, men der er ikke mange, der gør det på samme måde som Yasmin El Youssef.

For kigger man ned over hendes eksamensbevis, har hun fået 12 i alle fag, og derudover kan hun efter seks A-niveau-fag gange sit gennemsnit med 1,06. Yasmin El Youssef ender derfor på det højest mulige gennemsnit, nemlig 12,7.

Nogle gange er jeg jo ikke med til festerne, men man bliver også nødt til at takke nej, man bliver nødt til at prioritere

Yasmin El Youssef, HTX-student

Man bliver nødt til at prioritere

Opskriften på at få det højest mulige gennemsnit som HTX-student er ifølge Yasmin El Youssef, at man skal synes, det er sjovt at gå i skole.

- Hvis man bruger tid på det, og hvis man er interesseret i det, man gør, og hvis man gerne vil score høje karakterer og gøre en god indsats for det, så tror jeg, at alle kan gøre det, siger hun.

- Man skal være interesseret i det, man lærer, og man skal følge med i timerne og lave lektierne og synes, at det er sjovt, fordi hvis man ikke synes, det er sjovt, så tror jeg ikke, man kan få et godt snit, fortsætter hun.

Det er ikke kun hendes høje snit, der gør hende særlig i klassen fra Teknisk Gymnasium Lolland-Falster, også hendes indstilling til alkohol er anderledes end mange af hendes klassekammerater.

- Jeg drikker ikke, siger superstudenten, der dog har det ret sjovt på studenterkørsel.

- Jeg bliver altid tilbudt at drikke, men det er okay, siger Yasmin El Youssef.

Klassekammerat: - Det er lidt irriterende

Det er ikke altid nemt at gå i klasse med en, der er så dygtig som Yasmin El Youssef, forklarer Theis Jensen.

- Hun er god til det hele, og det er lidt irriterende, når man går i klasse med hende. Også når man laver projekter med hende, for det, man laver, er ikke så godt, i forhold til det Yasmin laver, siger han med et smil.

Og Yasmin El Youssef ved godt, at hendes perfektionisme kan være lidt overvældende nogle gange.

- Det er faktisk også en dårlig vane, og jeg ved godt, at det er lidt irriterende at arbejde sammen med mig nogle gange, men jeg håber, det går, siger hun.

Vandt konkurrence for unge forskere

Selvom man måske skulle tro det, bruger Yasmin El Youssef ikke al sin tid på sin skole. Hun har også andre projekter, hun går meget op i.

I sin fritid har Yasmin El Youssef undervist børn i matematik, og hun har sin egen kanal på Youtube, hvor hun forklarer matematik til sine følgere.

Hun har også udviklet en antirynkecreme, som bruger æbleskræller til at stramme huden op. I april 2019 vandt hun en andenplads i en konkurrence for unge forskere. Hun modtog 10.000 kroner og en rejse til Beijing for sin creme.

Nu hvor Yasmin El Youssef har bestået HTX med så flotte karakterer, som det er muligt, er det tid til at flyve fra reden.

- Jeg tror nok, jeg skal til København og læse medicin, eller til udlandet, siger hun.