Lokalt

Så er de sidste spor væk: Gufs bus fjernet fra skoven

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Venner og naboer ryddede op efter den kendte eneboer, der døde i december 2018.

De sidste spor efter Danmarks mest kendte eneboer er nu blevet fjernet.

Det drejer sig om den bus, der i 38 år fungerede som hjem for eneboeren Guf i en skov uden for Vinderup.

Guf, der havde det borgerlige navn Ingolf Gad Østerby, døde af kræft i december 2018, 83 år gammel - og onsdag sørgede naboer og venner for at køre bussen til en ophugger i Skive.

- Det er da lidt underligt, men også godt, at det nu får en afslutning. Guf havde jo ingen byggetilladelse, så vi har fået at vide, at bussen skulle væk, siger Gufs ven og nabo, Dorthe Østergaard.

Guf søgte ud i skoven for at få fred og ro og leve i pagt med naturen. Midt- og vestjyderne lærte ham for alvor at kende, da TV MIDTVESTs Majbritt Oddershede Pedersen lavede en reportage om ham i 2010.

Siden blev det til flere programmer i det regionale fjernsyn, og i 2018 blev han landskendt, da TV 2 sendte programmet 'Da Guf gik i skoven', produceret af TV MIDTVEST.

I bussen fik han strøm fra en generator, men der var ikke lagt vand ind. Til gengæld var der så meget andet. Guf havde et samlergen, fortæller Dorthe Østergaard.

- Der var jo ingenting, der blev smidt væk. Det blev gemt det hele - eller bare smidt ud af bussen og så ikke andet. Der lå mange gamle fjernsyn og afspillere rundt omkring, siger hun.

Efter Gufs død har Dorthe Østergaard oplevet mange, der uden tilladelse er søgt ud i den private skov for at se, hvor han boede. Det glæder hun sig til at slippe for.

- Derfor er det dejligt at få det hele væk, så det bare er i Gufs ånd. Skov og natur og ikke andet. Hvis han selv havde set det her, ville han have stået med en cigaret i hånden og med sit lidt gnækkende grin, siger hun