Lokalt

Vuggestue ramt af corona: 39 børn sendt hjem

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

En medarbejder på Vuggestuen Tusindfryd i Gellerupparken er testet positiv for covid-19.

En kvindelig medarbejder fra Vuggestuen Tusindfryd i Gellerupparken er smittet med coronavirus.

Derfor blev 39 vuggestuebørn og 16 ansatte onsdag formiddag sendt hjem fra vuggestuen.

- Da vi finder ud af, at vi har en coronasmittet medarbejder, følger vi fra start Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi forsøger at danne os et overblik over, hvordan smitten kan have spredt sig, så vi hurtigst muligt kan finde ud af, hvad vi skal sætte i gang, fortæller Morten Kling, der er leder af Åbyhøj Dagtilbud, som Vuggestuen Tusindfryd sammen med syv andre institutioner er en del af.

Da vuggestuen ikke umiddelbart kunne kortlægge, hvem medarbejderen havde været i kontakt med, valgte de at sende alle børn og ansatte hjem for at være på den sikre side.

Ansatte testet

Kvinden var på arbejde i vuggestuen fredag 12. juni, hvorefter hun tog hjem for at holde weekend. Siden har hun ikke været i vuggestuen.

Den kvindelige medarbejder udviklede efterfølgende symptomer og lod sig teste. Da hun fandt ud af, at testen var positiv, slog hun hurtigt alarm.

Efterfølgende er alle ansatte blevet testet. Indtil videre er de testet negative. Der kan dog være enkelte ansatte, der endnu ikke har fået svar på prøven.

- Heldigvis ser det ud til, at vi har fået inddæmmet smitten fint, lyder det fra Morten Kling.

Vuggestuen forventer at genåbne på mandag, såfremt alle medarbejdere er blevet testet negativt og ingen børn udviser symptomer.

- Vi forventer at åbne igen mandag, hvis hverken medarbejdere eller børn er syge. Vi ønsker at have en helt normal hverdag, hvor børnene kommer og er trygge ved det. Så vi holder ikke lukket mere end højst nødvendigt, siger Morten Kling.

Skulle der mod forventning være sygdom blandt børn eller medarbejdere inden mandag, vil vuggestuen på ny forsøge at finde ud af, hvordan smitten kan have spredt sig og fastholde hjemsendelsen.

Børn i selvisolation

Langt de fleste børn har været i selvisolation med deres forældre. Det fortsætter de med indtil på mandag.

- Ifølge vejledningen fra Sundhedsstyrelsen kan forældrene vælge at være i syv dages isolation med deres børn, og er børnene efterfølgende symptomfrie, fungerer det også som en negativ test.

Når vuggestuen igen åbner mandag, vil der være gået mere end syv dage, siden de selvisolerede børn sidst havde kontakt med den smittede medarbejder.

- Vi synes, det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt, så vi snart igen kan få en normal hverdag, fortæller Morten Kling.

Han oplyser derudover, at den kvindelige medarbejder kan vende tilbage på arbejde, så snart hun er rask og symptomfri.