Lokalt

Mor lod sin søn tage til fest trods corona-mistanke: - Det var en rigtig, rigtig dum beslutning

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Dorte Pedersen havde ikke fået svar på en corona-test, da hendes søn tog til en fest med 50 deltagerne. Hun viste sig at være smittet.

Dorte Pedersen fra Skive fortryder inderligt den beslutning, hun tog lørdag aften, da hun lod sin teenagesøn tage til en fest med omkring 50 gæster, på trods af at hun endnu ikke havde fået svar på en corona-test, som hun havde fået taget dagen før.

Testen viste sig senere på aftenen at være positiv, men drengen var allerede taget afsted.

- Jeg tænker da, at det var en rigtig, rigtig dum beslutning, jeg tog på daværende tidspunkt, at han kom med til den fest. Især fordi jeg dengang ikke havde svaret på min test, som så viste sig at være positiv, forklarer hun.

Sønnen blev smittet

Dorte Pedersen havde fået foretaget testen, fordi hun igennem sit arbejde i ældreplejen havde været i kontakt med et ægtepar, der begge var blevet testet positive for coronavirus. Hun hørte ikke til den gruppe medarbejdere, som arbejdspladsen ville have testet, men hun valgte alligevel at få den taget.

Hendes søn blev testet søndag, og den første test var negativ. Han blev testet anden gang om onsdagen, og den test viste sig så at være positiv. Det har derfor betydet, at alle gæsterne til festen - cirka 50 unge - der kom fra 11 forskellige skoler, nu skal testes.

- Han skulle ikke have været sendt afsted. Det kan jeg da kun give folk ret i, og det var en dum beslutning. Men jeg kan ikke gøre det om, det er jo sket. Men set i bakspejlet, så skulle han ikke have været afsted nej, siger hun.

Mit ansvar

Dorte Pedersen har efterfølgende været i kontakt med enkelte bekymrede forældre, men især på Facebook er sagen blevet diskuteret.

- Der er et par forældre, der har henvendt sig direkte til mig. Og ellers kan jeg jo følge med i kommentarer rundt omkring og se, hvordan stemningen er. Det er jo forståeligt nok, siger hun og slår fast:

- Ansvaret er ene og alene mit. Det er hverken min søn eller hans fars ansvar, for det var mig, der har taget beslutningen. Der er ingen andre end mig, der skal klandres for det.

Dorte Pedersen havde ikke fået svar på en corona-test, da hendes søn tog til en fest med 50 deltagerne. Hun viste sig at være smittet. Video: TV Midtvest