Lokalt

Tesla beslaglagt - bilist kørte tre gange den tilladte hastighed

Det er en Tesla som denne, der er blevet beslaglagt af politiet. Noah Berger / TV 2 Lorry
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En bilist i en Tesla blev i maj taget for at køre gaderæs - nu er bilen beslaglagt af politiet.

Torsdag eftermiddag beslaglagde anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi en Tesla model S til en værdi mellem 400.000 og 500.000 kroner.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Beslaglæggelsen skete, efter ejeren af bilen blev taget i at køre gaderæs den 1. maj på Baldersbuen i Hedehusene, mens andre mennesker var i nærheden.

Bilens fart blev målt til en hastighed på 145 km/t, hvor den tilladte hastighed var 50 km/t.

- Det kan ende fatalt, når man kører med næsten tre gange den tilladte hastighed og oven i købet ved et spontant arrangeret gaderæs på en almindelig vej med risiko for andre mennesker. Der er tale om vanvidsbilisme, og derfor slår vi hårdt ned, retsforfølger det og prøver at forhindre en gentagelse, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Kan ende i fængselsstraf

Københavns Vestegns Politi har i sommerhalvåret en særlig indsats på området, og næsten hver weekend står nogen til at miste kørekortet på grund af alt for høje hastigheder, viser de seneste års erfaringer – og med mellemrum tager politiet også bilen.

Vicepolitiinspektøren varsler, at Københavns Vestegns Politi fortsætter med at have fokus på disse grupper, som kører rundt i weekenden og forsamler sig på offentlige veje eller andres parkeringspladser.

Ved sådanne begivenheder sker der ofte dækafbrænding, motorstøj og høje hastigheder, som får utrygge borgere og grundejere til at ringe til politiet.

Anklagemyndigheden skal nu vurdere, hvilken straf ejeren af Teslaen skal have.

Er der tale om høje hastigheder, gaderæs og risiko for mennesker, kan der udover konfiskation af bilen og ubetinget frakendelse af førerretten også komme en fængselsstraf på tale.