Lokalt

24-årig fængslet for omfattende svindel på Den Blå Avis

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En 24-årig mand er fængslet i tre uger, sigtet for bedrageri for over 130.000 kroner.

En 24-årig mand fra Aalborg er tirsdag blevet anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i en sag om bedrageri for over 130.000 kroner. Det fortæller Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 24-årige har, ifølge politiet, været særdeles aktiv sælger på dba.dk. Her har han annonceret med elektronik til gode priser og ifølge annoncerne kunne man købe både Apple TV og Playstation hos den 24-årige.

Problemet var bare, at han aldrig havde været i besiddelse af de varer, han ville sælge og at han - ifølge politiet - ikke havde intentioner om at leve op til sin halvdel af handlen og den måde franarrede han altså godtroende købere samlet over 130.000 kroner. I alt er der tale om 175 anmeldelser om bedrageri.

- Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand i sagen, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Troels Jul Kjærgaard i pressemeddelelsen.

Der kan være flere sager på vej

Den 24-årige blev ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i tre uger og politiet skal nu fortsætte den efterforskning der førte til anholdelsen af manden. I den forbindelse vil politiet ikke udelukke, at der kan komme nye svindelsager til som den 24-årige formodes at stå bag.

Hvis man er blevet udsat for svindel på internettet kan man melde det til politiet her, men hvis du synes, det er sjovere helt at undgå at blive svindlet, så følg dette råd:

- Tænk dig om. Brug din sunde fornuft. Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det ofte tilfældet. Tegnene på svindel kan være forskellige, men stol på din mavefornemmelse – så du ikke mister dine penge i en internethandel, udtaler Troels Jul Kjærgaard.

Andre gode råd til at undgå svindel

  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan fx være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Vær ekstra opmærksom, hvis køber vil have dig til at sende varen til udlandet.
  • Hvis sælger vil flytte dialogen fra handelsplatformen over på fx Messenger, SMS, e-mail e.l., skal dine alarmklokker ringe.
  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek, om sælger er NEM-id valideret.
  • Er skaden sket? Så anmeld it-kriminalitet til os her