Lokalt

Gymnasium vil holde drive-in-dimission

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Aalborg Tekniske Gymnasium vil erstatte den traditionelle dimissionsfest med en 'coronaegnet' en af slagsen.

Juni plejer at være lig med dimissionsfester landet over, hvor studenter får deres eksamensbevis i hånden og fejrer afslutningen på deres ungdomsuddannelse.

De traditionelle dimissionsfester kan dog ikke gennemføres i år på grund af corona-restriktionerne, og derfor må uddannelsesinstitutionerne tænke nyt.

Det har de gjort på Aalborg Tekniske Gymnasium, hvor de i år vil holde drive-in-dimission. Skolen har lavet en aftale med landboorganisationen Agri Nord om at låne dyrskuepladsen i Skalborg 26. juni, hvor skolens cirka 270 afgangselever skal have udleveret deres eksamensbevis.

- Vi har valgt at prioritere, at alle elever kan have deres forældre med til fejringen. Det betyder, at vi bliver mellem 800 og 1200 mennesker til arrangementet, og vi kunne ikke se, at det på nogen måde kunne gennemføres i Musikkens Hus, hvor vi plejer at holde dimissionsfesten, siger uddannelsesdirektør Rikke Palmgren fra Aalborg Tekniske Gymnasium til TV2 NORD.

Håber på tilladelse

Ved drive-in-arrangement kommer eleverne i bil sammen med deres forældre. Der vil så blive opsat storskærme og en scene, og talerne vil kunne høres via radioen i bilen. Klasserne vil en ad gangen komme på scenen, hvor eleverne - med god afstand - modtager deres eksamensbevis.

- Vi er spændte på, hvordan det kommer til at forløbe, fordi vi har jo ikke prøvet det før, men vi synes, det er en god løsning. Andre skoler har valgt, at forældrene ikke kan komme med til dimissionsfesten, men det vil vi gerne give dem muligheden for at kunne, siger Rikke Palmgren.

Aalborg Tekniske Gymnasium har sendt en ansøgning til Nordjyllands Politi om tilladelse til at afholde arrangementet, men gymnasiet regner ikke med at få afslag, da der er tale om et arrangement, som minder om eksempelvis de drive-in-biografer og -koncerter, der har været arrangeret i de seneste uger.