Coronavirus

Op mod 250 personer samledes til fest - seks sigtet

Folkeparken (øverst) og senere Byparken (nederst) i Roskilde blev et forsamlingssted for lidt for mange festende torsdag aften. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering / TV 2 LORRY
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Efter invitationer om at feste i Folkeparken i Roskilde bredte sig og tiltrak op mod 250 personer torsdag aften, vil politiet nu sætte ind.

Torsdag aften kunne politiet konstatere, at adskillige grupper af fulde folk flirtede med en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da omkring 250 personer var søgt mod Folkeparken i Roskilde for at feste på Kristi himmelfartsdag.

Af dem var mange troppet op på baggrund af invitationer i omløb på sociale medier, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor fik politiet travlt med at agere vagthunde og sørge for, at de mange grupper med festende i parken ikke flød sammen til én stor af slagsen.

Samtidig blev de tilstedeværende kraftigt opfordret til at forlade området, hvis de ville mindske risikoen for at få en bøde.

Festen kørte af sporet

Ifølge politiet var de fleste af de forsamlede unge og fulde. Så derfor var der bøvl med at få dem til at forlade Folkeparken. Det gik langsomt, meddeler politiet.

Men desværre betød rømningen af festen i Folkeparken blot, at de fleste i stedet forsamlede sig i en anden park, Byparken, som ligger tæt derpå.

Og så fik politiet igen travlt og måtte igen true med bøder.

For en gruppe unge kørte festen dog af sporet omkring Byvolden, hvor en patrulje måtte skride ind med peberspray, fordi der opstod et større slagsmål.

Her blev seks unge fra Roskilde og Lejre sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, mens en 13-årig dreng fra Roskilde slap med en advarsel, fordi han er under den kriminelle lavalder.

Postyret i Roskilde fortsatte indtil midnatstid, hvor poltiet vurderede, at folk var blevet spredt tilstrækkeligt til, at der var styr på situationen.

Nu sættes der skilte op

Politiet ser dog nødigt, at torsdagens begivenheder gentager sig, så derfor har de fredag været ude i både Folkeparken og Byparken for at sætte skilte op, hvor de advarer folk mod at forsamles i større grupper.

Samtidig vil betjente i den kommende tid holde et ekstra vågent øje med de to parker og området midt i Roskilde.

Indtil videre betyder det nuværende forsamlingsforbud, at man maksimalt må forsamles ti personer.

Regeringen har dog annonceret, at grænsen hæves til mellem 30 og 50 den 8. juni.