Lokalt

Fitnesscenter-ejer frygter genåbning kommer for sent

Niels Bilde Rasmussen ærgrer sig over, at fitnesscentre stadig ikke må åbne. TV 2 Østjylland
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Mens kulturinstitutioner, gymnasier, højskoler og dyreparker endelig har fået grønt lys til genåbning, må fitnesscentre stadig vente.

Der er nok ikke nogen erhverv, der ikke har trippet for at få lov til at genåbne. Og for mange blev onsdagens nyhed om, at Regeringen har udvidet genåbning, taget godt imod.

Blandt andet må museer, teatre, biografer og zoologiske haver åbne med det samme, mens en lang række andre ting kan åbne fra 27. maj.

For andre igen er udsigten til genåbning stadig langt væk. Blandt andet fitnesscentre. Til stor ærgrelse for Niels Bilde Rasmussen, der har Dansk Fitness i Randers.

- Vi er kede af, at vi fortsat ikke kan åbne, men inderst inde havde jeg nok ikke regnet med det. Jeg havde håbet på den 8.-9. juni. Det var mit lille håb, siger Niels Bilde Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Maskinerne står bare og samler støv i Dansk Fitness Randers.

Lige nu ser det ud til, at træningscentre kan få lov til at åbne til august. Men trods hjælpepakker kan den lange ventetid få store konsekvenser for Niels Bilde Rasmussen.

- Vores medlemmer har betalt indtil den 1. juni, og så skal hjælpepakkerne hjælpe os over sommeren.Men det ville være rigtig irriterende at skulle vente til august. Det ville være livstruende for vores forretning, siger han.

Men indtil en aftale om yderligere genåbning falder på plads, har han fundet en ny, mere coronavenlig måde at holde kontakten med medlemmerne.

- Politiet har givet os lov til at bruge vores gård til holdtræning. Der kan vi være 10 mennesker. Vi sætter spinningcykler, måtter og andet udstyr ud, og så kan vi køre timer ude i gården. Det er ikke nok for os, men det er for at komme i gang, siger Niels Bilde Rasmussen.